Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan… προαναγγέλλοντας αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός της επικράτειας της χώρας μας.
Πιο αναλυτικά, όπως είπε, «οι Έλληνες πνίγουν αθώους και φτωχούς στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο…
Πνίγουν τους αδελφούς μας μουσουλμάνους...
Αυτό κάνουν τα ελληνικά οχηματαγωγά.
Αλλά ο κόσμος δεν ακούει, ούτε νοιάζεται για ό,τι γίνεται…
Οι φρεγάτες μας θα τρέξουν και θα τους διασώζουν από τη θάλασσα.
Γιατί είμαστε μουσουλμάνοι.
Θα εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις των μουσουλμάνων αδελφών μας.
Τώρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά βοήθεια από την Αμερική.
Ζητά βοήθεια κατά της Τουρκίας.
Ό,τι κι αν σχεδιάζετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι απαραίτητο και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» υποστήριξε ο Erdogan.
«Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι συνταγές, που παρουσιάζονται στην ανθρωπότητα ως σωτηρία εδώ και χρόνια, δεν αποτελούν λύση και οδηγούν σε καταστροφή οικονομική, πολιτική και ηθική.
Τα αποκλίνοντα ρεύματα εξαπλώνονται μέρα με τη μέρα με την ενθάρρυνση των παγκόσμιων δυνάμεων.
Βλέπουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας δέχεται μεγαλύτερη επίθεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.
Δίνουμε την καλύτερη απάντηση αυτήν την ευλογημένη νύχτα σε όσους θέλουν να κλονίσουν τη θρησκευτική μας δομή, με την άδεια του Αλλάχ» προσέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τι σημαίνουν τα λόγια Erdogan...
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Τουρκία εγκαινίασε μια συστηματική πολιτική αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Σκοπός αυτής της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας ήταν και είναι η μεταβολή του εδαφικού status quo, που προβλέπεται σε διεθνείς συνθήκες, με κεντρικό άξονα τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης, καθώς και του νομικού καθεστώτος στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο και δη το δίκαιο της θάλασσας και του αέρος (UNCLOS και Σύμβαση του Σικάγο 1944).
Η έναρξη της πολιτικής αυτής, η οποία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο έντασης στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, που διαρκεί μέχρι σήμερα, σηματοδοτείται από την εμφάνιση των πρώτων διεκδικήσεων σε βάρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το 1973 και της πρώτης αμφισβήτησης του εύρους του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου, το 1975.
Έκτοτε η Τουρκία άρχισε να πλέκει έναν καμβά συνεχώς αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων που έφεραν τις δύο χώρες ακόμη και στο χείλος ένοπλης σύγκρουσης (κρίση Μαρτίου 1987, κρίση Ιμίων Ιανουαρίου 1996 και κρίση, λόγω σεισμικών ερευνών σε ελληνική υφαλοκρηπίδα Αν. Μεσογείου, Ιουλίου-Νοεμβρίου 2020).
Σε αυτό το πλαίσιο, με τις νέες δηλώσεις του ο Erdogan, προβαίνει σε αμφισβήτηση των αρμοδιοτήτων της Ελλάδας εντός της περιοχής ευθύνης της για θέματα έρευνας και διάσωσης...
Όπως φαίνεται λοιπόν, η Τουρκία θα προωθήσει εκ νέου στην πράξη μεθόδους και πρακτικές που αντίκεινται στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (απειλή πολέμου, παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου που πραγματοποιεί ακόμα και με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη και μάλιστα υπεράνω κατοικημένων περιοχών κλπ.).
www.bankingnews.gr
«Στήνει» θερμό επεισόδιο ο Erdogan: Οι Έλληνες πνίγουν τους αδελφούς μας στο Αιγαίο - Οι φρεγάτες μας θα τους προστατέψουν
Ό,τι και αν κάνουν, θα μας βρουν απέναντί τους, είπε ο Recep Tayyip Erdogan...
Σχόλια αναγνωστών