Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έκκληση Οbama για κατάπαυση πυρός στην Αν. Ουκρανία - Από περιοχή των ανταρτών η ρίψη του πυραύλου - Bαριές ευθύνες στον Putin

Έκκληση Οbama για κατάπαυση πυρός στην Αν. Ουκρανία - Από περιοχή των ανταρτών η ρίψη του πυραύλου - Bαριές ευθύνες στον Putin
Mόνο ένας Αμερικανός πολίτης επέβαινε στη μοιραία πτήση, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Obama
Άμεση έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να επιτραπεί η επιτάχυνση των ερευνών για τις συνθήκες κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama.
Σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο Οbama κατέστησε επιτακτική την ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη Ρωσία πως δεν έλαβε βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Παράλληλα ο Αμερ"Η κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών προκαλεί οργή", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει πως "Κατά την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing χάθηκαν αθώες ψυχές".
Ο Obama επανέλαβε την ανάγκη άμεσης επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
Ταυτόχρονα, στηλιτεύοντας τη στάση του Ρώσου προέδρου V. Putin, δήλωσε πως "Είπα χθες στον Ρώσο πρόεδρο Putin πως η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι της ειρήνης... Δεν το έκανε όμως...".
Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους, Obama και Putin είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.
"Για μια ακόμη φορά η Ρωσία αρνήθηκε να λάβει βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία", τόνισε ο Obama.
Tέλος, ανέφερε πως ο πύραυλος που ευθύνεται για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους φέρεται να προήλθε από τη ζώνη των ανταρτών...
Ο Obama κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία πως τροφοδοτεί τους αντάρτες με μία σταθερή ροή όπλων, ενώ μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως οι αντάρτες ενδέχεται να έλαβαν βοήθεια ή εκπαίδευση από τη Ρωσία, σημειώνοντας πως αυτονομιστές δεν μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη "χωρίς προηγμένο εξοπλισμό και σοβαρή εκπαίδευση που προέρχεται από τη Ρωσία".
Τόνισε ωστόσο πως είναι ακόμα πολύ νωρίς "να πούμε ποιο πρόσωπο ή ποια ομάδα πραγματοποίησε την επίθεση ή να μαντέψουμε ποια ήταν η πρόθεση» των δραστών". "Δεν πρέπει να τρέχουμε μπροστά από τα γεγονότα", συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης