Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Faber: Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Fed δημιουργεί μια κολοσσιαία «φούσκα» στις αγορές

tags :
Faber: Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Fed δημιουργεί μια κολοσσιαία «φούσκα» στις αγορές
Oι κινήσεις της Federal Reserve έχουν δημιουργήσει μία φούσκα η οποία θα περιορίσει τις αποδόσεις της αγοράς
Στις απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών για «φούσκα» στις αγορές λόγω των κινήσεων της Fed, έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις του μεγαλοεπενδυτή Marc Faber, γνωστού και ως “Dr. Doom”.
Όπως προειδοποίησε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, oι κινήσεις της Federal Reserve έχουν δημιουργήσει μία φούσκα η οποία θα περιορίσει τις αποδόσεις της αγοράς.
«Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας νέος που μόλις μπήκε στην αγορά εργασίας. Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’70, με 20 ώρες εργασίας την εβδομάδα, θα μπορούσατε να επενδύσετε στον S&P 500.
Στις μέρες μας χρειάζονται πάνω από 90 ώρες εργασίας για να συμβεί αυτό», εξηγεί ο Faber.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο διάσημος επενδυτής, « η Fed αλλά και οι κεντρικές τράπεζες σε Ιαπωνία, Ευρωζώνη και Αγγλία έχουν δημιουργήσει μια κολοσσιαία φούσκα και οι αποδόσεις στη συνέχεια θα είναι απογοητευτικές».
Σύμφωνα με το CNBC, Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον εύκολης ρευστότητας στις αγορές, με τις πολιτικές μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε άλλους τίτλους.
Όσον αφορά την άνοδο που κατέγραψαν χθες οι δείκτες της Wall Street, ο Faber σχολίασε ότι τα κέρδη δεν κατανέμονται ίσα στις μετοχές.
«Ήταν μια δυνατή συνεδρίαση, ωστόσο από τις 3.000 μετοχές που διαπραγματεύονται στη Wall Street, λιγότερες από 100 άγγιξαν νέα υψηλά δωδεκαμήνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης