Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Faber: Οι επενδυτές βρίσκονται στον Τιτανικό, αλλά έχουν ακόμη λίγες ημέρες να ταξιδέψουν

Faber: Οι επενδυτές βρίσκονται στον Τιτανικό, αλλά έχουν ακόμη λίγες ημέρες να ταξιδέψουν
Κάθε επενδυτής θα πρέπει να κατέχει χρυσό - Το Brexit θα δώσει μια τέλεια δικαιολογία στη Fed να μην αυξήσει τα επιτόκιά της και να ξεκινήσει ένα τέταρτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Η παγκόσμια οικονομία έχει εξασθενήσει και θα μπορούσε να επιδεινωθεί στο μέλλον, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην αγορά για τους επενδυτές, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber.
«Είμαστε όλοι στον Τιτανικό, αλλά ο Τιτανικός έχει ακόμα ίσως μερικές ημέρες για να ταξιδέψει πριν βυθιστεί, οπότε θα μπορούσαμε επίσης να απολαύσουμε το ταξίδι», είπε ο Faber στο CNBC.
Προβλέποντας μια πτωτική πορεία, Faber είπε ότι ο ίδιος κατέχει χρυσό σε φυσική μορφή σε χρηματοκιβώτια και θαμμένο στον κήπο του, όπως επίσης και ότι κατέχει μετοχές εξορυκτικών εταιρειών χρυσού.
Για τους «απλούς» επενδυτές συνέστησε να αποκτήσουν ETFs χρυσού, όπως είναι το Market Vectors Gold Miners ETF ή GDX.
Ο Faber δήλωσε ότι κάθε επενδυτής θα πρέπει να κατέχει χρυσό, χαρακτηρίζοντάς τον το προτιμώμενο νόμισμα του.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Faber απορρίπτει το υπόλοιπο της χρηματιστηριακής αγοράς.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η πτωτική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιθανό να επιδεινωθεί μετά την ψήφο του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκην άσχημα νέα για τη χρηματιστηριακή αγορά.
«Το Brexit θα δώσει μια τέλεια δικαιολογία στη Fed να μην αυξήσει τα επιτόκιά της και είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει ένα τέταρτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», δήλωσε ο Faber.
«Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες θα δρομολογήσουν επίσης περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, τυπώνοντας χρήμα και έτσι η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να επιδεινωθεί και οι μετοχές στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα».
Ο ίδιος πιστεύει ότι οι ευκαιρίες που ανοίγονται θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαθέσιμες σε μεμονωμένους επενδυτές από ό,τι σε μεγάλα κεφάλαια.
«Αν διαχειρίζεστε 1 τρισ. δολ. ή 500 δισ. δολ., είναι δύσκολο να κινηθείτε μεταξύ της Ρωσίας, της Βραζιλίας και των άλλων αγορών, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία για τους ιδιώτες επενδυτές», είπε.
Μεταξύ των ευκαιριών της αγοράς, ο Faber δήλωσε ότι πιστεύει πως οι μετοχές των πολύτιμα μετάλλων ήταν ακόμα φθηνές, παρά την πρόσφατη άνοδο.
Ο χρυσός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, στα 1.358,20 δολ./ουγγιά την Παρασκευή 24 Ιουνίου, μετά τα αποτελέσματα του Brexit που τρόμαξαν τους επενδυτές, που αναζήτησαν ασφαλή καταφύγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης