Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

First Macro: Commodities, τα περιουσιακά στοιχεία για σταθερά μακροπρόθεσμα κέρδη

First Macro: Commodities, τα περιουσιακά στοιχεία για σταθερά μακροπρόθεσμα κέρδη
Σημείωμα της First Macro Capital προς τους επενδυτές
Μία κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κατάφερε να γλιτώσει τη «φούσκα» της τελευταίας δεκαετίας που δημιούργησαν οι πολύ χαλαρές νομισματικές πολιτικές, σχολιάζει σε σημείωμά της η First Macro Capital.
Η εταιρεία αναφέρεται στα βασικά εμπορεύματα (commodities), τα οποία αποτελούν τη μοναδική επιλογή για επενδυτές που επιθυμούν πραγματικές αποδόσεις σε μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Τούτου λεχθέντος, αναμένει μία σταθερή αύξηση στις τιμές των commodities τα επόμενα χρόνια, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και παρόμοιες καταστάσεις (πχ νομισματική πολιτική, άνοδος λαϊκιστών κλπ) του παρελθόντος που οδήγησαν σε «ράλι» των βασικών εμπορευμάτων.
«Τα Commodities παρουσιάζουν μια σπάνια κατάσταση ανταμοιβής κινδύνου για τους επενδυτές που είναι πρόθυμοι να τα διατηρήσουν, διότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να δημιουργήσουν αποδόσεις.
Τα commodities ως σύνολο, είναι σήμερα ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που πληρούν τα κριτήρια παροχής ευκαιριών μακροπρόθεσμων αποδόσεων σε ένα κύκλο:
*Είναι αποδεκατισμένα.
*Λίγοι επενδυτές δίνουν προσοχή σε αυτά.
*Τα χρήματα επιστρέφουν σταδιακά αργά στα commodities.
*Νέες ανακαλύψεις γίνονται στα υλικά και την ενέργεια.

Μετά την κατάρρευση του 2015, ο Bloomberg Commodity Index έχει ενισχυθεί 14% από τα χαμηλά του 2015».
Ωστόσο, η απόδοση είναι πολύ χαμηλότερη από το 222% που παρατηρήθηκε σε παρόμοιους κύκλους κατά το παρελθόν, σχολιάζεται.
Η First Macro Capital επικαλείται για την επικείμενη άνοδο των τιμών τα γεωπολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, που θα μειώσουν την προσφορά, την καθυστέρηση σε ενεργειακά έργα του Καναδά, τις βίαιες καιρικές συνθήκες και την αυξημένη ζήτηση (ειδικά φυσικού αερίου) στην Ασία.
Σε ό,τι αφορά στη γεωργία και το κρέας, η προσφορά θα μειωθεί καθώς τα παράσιτα γίνονται ανθεκτικά στα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα, ενώ οι ασθένειες μειώνουν τον πληθυσμό των αγελάδων κλπ.
Σχετικά με τα μέταλλα, επικαλείται την αύξηση της ζήτησης σε χαλκό και νικέλιο λόγω της αυξημένης χρήσης αυτών των μετάλλων στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Στα πολύτιμα μέταλλα, θετικά θα επιδράσουν οι τεράστιες αγορές από τις κεντρικές τράπεζες.
Τα διαγράμματα:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης