Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Ο S&P 500 δεν θα χτυπήσει νέα υψηλά σύντομα - Μια χούφτα αντιξοότητες βάζουν φρένο σε περαιτέρω άνοδο

Wells Fargo: Ο S&P 500 δεν θα χτυπήσει νέα υψηλά σύντομα - Μια χούφτα αντιξοότητες βάζουν φρένο σε περαιτέρω άνοδο
Η Wells Fargo επισημαίνει ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή ύφεση, την τεχνητή νοημοσύνη και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο για περαιτέρω σημαντικά κέρδη στις αμερικανικές μετοχές, αποκλείει η Wells Fargo επισημαίνοντας ότι το μακρύ σερί νίκης της Wall Street μπορεί να έχει τελειώσει προς το παρόν.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας προειδοποίησαν ότι οι μετοχές είναι απίθανο να κινηθούν σημαντικά υψηλότερα τους επόμενους μήνες και, κατά την άποψή τους, η αγορά είναι «πλέον αρκετά αποτιμημένη». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια «τριπλέτα» ανασταλτικών παραγόντων θα περιορίσουν τα κέρδη για τον S&P 500. Ο δείκτης αναφοράς είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντίσταση γύρω από τις 5.670 μονάδες, το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Οι μετοχές συνέχισαν το ράλι τον Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές απέκτησαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για μια ήπια προσγείωση και τοποθετήθηκαν για φιλόδοξες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.
Ωστόσο, οι αγορές έχουν πολύ περισσότερη αβεβαιότητα που εξακολουθεί να ελλοχεύει, ανέφερε η Wells Fargo, επισημαίνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, τις αμφιβολίες για το αν η οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση και τις ανησυχίες ότι το ράλι του ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) μπορεί να εξαντλήσει την ισχύ του.
Οι μετοχές διανύουν επίσης ένα εκλογικό έτος, που ιστορικά σημαίνει μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Οι επενδυτές αξιολογούν ένα αβέβαιο πολιτικό τοπίο, με τους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές Kamala Harris και Donald Trump να παραμένουν στήθος με στήθος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
«Ενώ πιστεύουμε ότι ο δείκτης S&P 500 παραμένει σε ανοδική τάση, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με βασική αντίσταση στο ιστορικό υψηλό», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε ενημερωτικό τους σημείωμα. «Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε απίθανο ο δείκτης S&P 500 να φτάσει σε νέα σημαντικά υψηλά τους επόμενους μήνες».
Ενώ οι μετοχές μπορεί να μην δουν σύντομα ράλι σε νέα ρεκόρ, θα μπορούσε να υπάρξει μια ευκαιρία για τους επενδυτές να προσαρμόσουν και να αναδιατάξουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε «ιδιαίτερα δυσμενείς περιοχές» - οι μη αγαπημένες περιοχές της χρηματιστηριακής αγοράς θα μπορούσαν να έχουν τεράστια άνοδο τα επόμενα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τις αναδυόμενες αγορές, καθώς και του κλάδους των καταναλωτικών αγαθών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των ακινήτων.
Οι επενδυτές έχουν περιορίσει μέρος του ενθουσιασμού τους για τις μετοχές από την αρχή του έτους, όταν οι υψηλές προσδοκίες για το ΑΙ και η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed ώθησαν την αγορά σε μια σειρά από υψηλά ρεκόρ. Έκτοτε, οι φόβοι για την ανάπτυξη έχουν επισκιάσει τον ενθουσιασμό για τις μειώσεις των επιτοκίων και τα ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι της τεχνητής νοημοσύνης έχουν κάμψει τον ενθουσιασμό για την τεχνολογία.
Στην τελευταία έρευνα AAII Investor Sentiment, περίπου το 45% των επενδυτών δήλωσαν ότι αισθάνονται αισιόδοξοι για τη χρηματιστηριακή αγορά τους επόμενους έξι μήνες, από 51% των επενδυτών που αισθάνονταν έτσι πριν από περίπου ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης