Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκάλυψη: Απίστευτο - Τι δεν μπορούν να ασφαλίσουν παρά την υποχρέωση, οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις;

Αποκάλυψη: Απίστευτο - Τι δεν μπορούν να ασφαλίσουν παρά την υποχρέωση, οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις;
Τα ασφαλιστήρια περιουσίας έχουν περιορισμούς και απαλλαγές σε κινδύνους όπως πλημμύρες, χαλάζι, χιόνι, χαλάζι, παγετός, αλλοίωση εμπορευμάτων, καταστροφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού
Σχετικά Άρθρα
Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν μπει στο νόημα της ιδιωτικής ασφάλισης περιουσίας που σταδιακά τίθεται υποχρεωτική από το κράτος.
Μέχρι σήμερα 19/9/2024 που γράφεται το άρθρο αυτό, δεν έχει παρουσιαστεί καμία μελέτη σκοπιμότητας, σχέδιο ασφάλισης ως προς τα όρια ασφάλισης κάτω από έναν αλληλοασφαλιστικό οργανισμό, ή εξειδίκευση μέτρων από την κυβέρνηση και τι ελέγχους θα κάνει ώστε οι επιχειρήσεις να πληρούν τις προϋποθέσεις για να ασφαλιστούν, ώστε  αυτές οι επιχειρήσεις να προγραμματίσουν τα επόμενα τους βήματα.
Ετσι, μέχρι σήμερα οι διατυπώσεις, οι όροι και οι εξαιρέσεις στα ασφαλιστήρια εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με μικρές παραλλαγές για κάθε ασφαλιστική παραμένουν οι ίδιοι.

Στα συμβόλαια Περιουσίας ανήκουν οι Βιομηχανικές και Εμπορικές καλύψεις

Οι βιομηχανικές και εμπορικές καλύψεις ανήκουν στα ασφαλιστήρια περιουσίας. Οι καλύψεις αυτές αφορούν είτε μόνο καλύψεις Κτιρίου είτε μόνο Περιεχομένου ή και τα δύο. Σε περιπτώσεις συμβολαίων υπάρχουν και οι συμπληρωματικές καλύψεις που είναι οι καλύψεις αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και εργαζομένων και χρηματικών απωλειών, προσωπικού ατυχήματος κτλ.
Η ασφαλιζόμενη επιχείρηση υποχρεούται να προσδιορίσει στα στοιχεία των καλυπτόμενων κινδύνων όπως είναι η τοποθεσία κινδύνου, το είδος των κινδύνων, η κατασκευή, η ενημέρωση στην ασφαλιστική για κάθε μεταβολή που γίνεται στα καλυπτόμενα στοιχείων κινδύνων, η λήψη των μέτρων προφύλαξης, η λήψη των απαιτούμενων κατά τον νόμο μέτρα προστασίας, η ενημέρωση στην ασφαλιστική για κάθε ζημιογόνο συμβάν.

Τι δεν ασφαλίζεται;

Αποκλείονται της ασφάλισης ζημίες που γίνονται άμεσα ή έμμεσα από:
-          Πόλεμο, εισβολή, πράξη αλλοδαπού εχθρού, εχθροπραξίες ή επιχειρήσεις που μοιάζουν με πολεμικές ή εμφύλιο πόλεμο καθώς και ζημία οποιουδήποτε ασφαλιζόμενου αντικειμένου ως συνεπεία διαταγής της δημόσιας αρχής
-           Ανταρσία, στρατιωτική ή λαϊκή εξέγερση, κίνημα, αντίσταση εναντίον αρχής, επανάσταση, στρατιωτική εξουσία ή εξουσία που τη σφετερίστηκαν, στρατιωτικό νόμο ή κατάσταση πολιορκίας ή οποιοδήποτε από τα γεγονότα και αίτια εκείνα που έχουν ως συνέπεια την κήρυξη ή τη διατήρηση του στρατιωτικού νόμου ή της κατάστασης πολιορκίας.
-           Υλικά πυρηνικών όπλων
-          Πύραυλοι ή βλήματα, χημική ή βιολογική μόλυνση
-           Ζυμώσεις του ασφαλισμένου αντικειμένου, από εγγενές ή άλλο ελάττωμα που υπάρχει μέσα σ’ αυτό, από ελαττωματική του κατασκευή ή επειδή υποβλήθηκε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο σε θέρμανση ή στέγνωμα, αυτανάφλεξη.

Επίσης:

Αντικείμενα εκτός της δηλούμενης τοποθεσίας κινδύνου.  Αντικείμενα ή εμπορεύματα που έχουν δοθεί στον ασφαλιζόμενο για φύλαξη ή σαν παρακαταθήκη. Εύφλεκτες, εκρηκτικές και εμπρηστικές ύλες
-           Έγγραφα και Αξιόγραφα - χρεόγραφα πάσης φύσεως και ονομασίας.
-          Πολύτιμα αντικείμενα,
 
Περιορισμοί στα όρια ευθύνης και στις αποζημιώσεις
 
Σε αρκετά ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας υφίστανται περιορισμοί στην κάλυψη και τα όρια ευθύνης στο ποσό της αποζημίωσης ή κατ’ αποκοπή συγκεκριμένου ποσού στο ποσό της αποζημίωσης ή ποσοστού επί του συνολικού ασφαλιζομένου κεφαλαίου, ή και χρονικών ορίων. Οι κίνδυνοι αυτοί  που συνοδεύονται από απαλλαγές  μπορεί να προέρχονται από θύελλες, καταιγίδες, πλημμύρες, χιόνι, χαλάζι, παγετό, διάρρηξη σωληνώσεων, διαρροή, καθίζηση εδάφους, κατολίσθηση εδάφους, κλοπή από διάρρηξη, βραχυκύκλωμα, αλλοίωση εμπορευμάτων, καταστροφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Πότε ξεκινά η ασφάλιση

Η έναρξη της ασφάλισης υπολογίζεται από την ημέρα της καταβολής του ποσού των ασφαλίστρων. Η έναρξη της ασφάλισης και η λήξη της αναγράφονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης