Τελευταία Νέα
Διεθνή

Expansion: Ρήξη των ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα – Κατεβαίνουν στις εκλογές ως Λαϊκή Ενότητα

Expansion: Ρήξη των ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα – Κατεβαίνουν στις εκλογές ως Λαϊκή Ενότητα
Αποτελούν πλέον την τρίτη πολιτική δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο
Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ρήξη στο κόμμα, με την παραίτηση 25 βουλευτών του, που υπό τον Π. Λαφαζάνη, δημιούργησαν νέο κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα, αναφέρεται η ισπανική οικονομική εφημερίδα «Expansion».
Μετά την παραίτηση Τσίπρα, σημειώνεται, ο νέος πολιτικός σχηματισμός εμφανίζεται πλέον ως η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, με τον επικεφαλής του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να υπερασπίζεται την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, αλλά και να κρατά επικριτική στάση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων, αντιτιθέμενος στην εφαρμογή νέων περικοπών.
Όπως σημειώνεται, ως τρίτη πολιτική δύναμη, η Λαϊκή Ενότητα θα λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα εξαρτηθεί από το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα κόμματα τη σειρά τους για να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα το διάστημα μεταξύ τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, θα υπάρξει συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα σχηματιστεί προσωρινή κυβέρνηση, με σκοπό την οργάνωση των πρόωρων εκλογών σε ένα διάστημα το πολύ 30 ημερών, με πρωθυπουργό έναν εκ των τριών ανώτατων δικαστικών της Ελλάδας.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης