Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 54% στα κέρδη της BG Group για το δ’ τρίμηνο του 2015

tags :
Πτώση 54% στα κέρδη της BG Group για το δ’ τρίμηνο του 2015
Tα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη “κατρακύλησαν” στα 423 εκατ. δολ. έναντι 915 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για 347 εκατ. δολ. 
Κατά 54% μειώθηκε η κερδοφορία της BG Group, η οποία πλέον έχει αποκτηθεί από τη Royal Dutch Shell, το τελευταίο τρίμηνο του 2015, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη “κατρακύλησαν” στα 423 εκατ. δολ. έναντι 915 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για 347 εκατ. δολ.
Η “βουτιά” των πετρελαϊκών, ωστόσο, επηρέασε την εταιρία λιγότερο σε σχέση με άλλες, διότι είναι από τους λίγους παραγωγούς που αύξησαν τις εξαγωγές τους σε Αυστραλία και Βραζιλία, γεγονός που προσέλκυσε και τη Shell.
Οι μέτοχοι των δύο εταιριών ενέκριναν τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, με τη συναλλαγή να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι μετοχές της BG θα διαπραγματεύονται έως τις 12 Φλεβάρη.
Η μετοχή της εταιρίας έχει σημειώσει άνοδο 7,4% το τρέχον έτος, η οποία έρχεται να προστεθεί στο 14% του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης