Τελευταία Νέα
Διεθνή

F.T.: Η Βρετανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη ελευθέρου εμπορίου ΤΡΡ μετά το Brexit

F.T.: Η Βρετανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη ελευθέρου εμπορίου ΤΡΡ μετά το Brexit
Η ένταξη της Βρετανίας στη TPP θα προσφέρει νέα αίγλη στη συγκεκριμένη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου
Σε παρασκηνιακές διεργασίες προκειμένου να ενταχθεί στη ζώνη ελευθέρου εμπορίου, Trans-Pacific Partnership (TPP) είναι η Βρετανία, όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times.
Εάν αυτό συμβεί θα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εμπορική συμφωνά και δεν θα έχει σύνορα είτε στον Ειρηνικό Ωκεανό ή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Σαφώς, σημειώνουν οι F.T., η ένταξη της Βρετανίας στην TPP, μία εκ των συμφωνιών που στήριξε θερμά ο Barack Obama αλλά «ακύρωσε» ο Donald Trump, θα προσφέρει νέα αίγλη σε αυτήν τη ζώνη ελευθέρου εμπορίου.
Στην TPP συμμετέχουν έντεκα χώρες (οι ΗΠΑ αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2017), μεταξύ των οποίων Αυστραλία, Ιαπωνία και Μεξικό.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Greg Hands σε δηλώσεις του στους Financial Times υπογράμμισε ότι «τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Σε τέτοιου είδους συμφωνίες δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί».
Βέβαια η ένταξη της Βρετανίας θα συμβεί αφού πρώτα η ΤΡΡ καταστεί επίσημη συμφωνία, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2018, με τους συμμετέχοντες να έχουν ορισμένα προβλήματα, κυρίως εξαιτίας αντιρρήσεων σε κάποια θέματα από τον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης