Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο Πακιστάν: Αγοράκι 8 ετών είναι αντιμέτωπο με την θανατική ποινή επειδή ούρησε στο χαλί του σχολείου

Σοκ στο Πακιστάν: Αγοράκι 8 ετών είναι αντιμέτωπο με την θανατική ποινή επειδή ούρησε στο χαλί του σχολείου
Σημειώνεται ότι το Πακιστάν έχει γίνει στόχος παγκόσμιας κατακραυγής για τους νόμους σχετικά με τη βλασφημία

Το νεότερο άτομο που έχει κατηγορηθεί ποτέ για βλασφημία έγινε ένας 8χρονος στο Πακιστάν, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.
Το νεαρό αγόρι ινδουιστής κατηγορείται ότι ούρησε σκόπιμα στο χαλί μιας βιβλιοθήκης θρησκευτικού σχολείου με «ιερά κείμενα» τον περασμένο μήνα.
Εξοργισμένος όχλος φανατικών μουσουλμάνων έκαψε μάλιστα έναν ινδουιστικό ναό στη συντηρητική πόλη Bhong στην περιοχή Rahim Yar Khan της επαρχίας Punjab, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο 8χρονος με εγγύηση.
Ισχυρίζονται ότι ο ανήλικος διέπραξε βλασφημία, πράξη που τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν, όπου στο παρελθόν απλές κατηγορίες έχουν υποκινήσει ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των υπόπτων.
Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η έκταση των επεισοδίων που στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ταραχές που ξέσπασαν και ανάγκασαν πολλούς ινδουιστές να εγκαταλείψουν έντρομοι τα σπίτια τους.
Μέλος της οικογένειας του αγοριού, μιλώντας στον Guardian, ανέφερε ότι: «(το αγόρι) δεν έχει καν επίγνωση τέτοιων θεμάτων βλασφημίας και έχει συνδεθεί εσφαλμένα με αυτά».
«Δεν έχει καταλάβει ποιο ήταν το έγκλημά του και γιατί κρατήθηκε στη φυλακή για μια εβδομάδα», πρόσθεσε, καταλήγοντας:
«Αφήσαμε τα καταστήματα και τη δουλειά μας, όλη η κοινότητα φοβάται και φοβόμαστε τις αντιδράσεις. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτήν την περιοχή. Δεν βλέπουμε καμία συγκεκριμένη και ουσιαστική ενέργεια που θα ληφθεί κατά των ενόχων ή για τη διασφάλιση των μειονοτήτων που ζουν εδώ».
Η υπόθεση έχει σοκάρει ακτιβιστές και νομικούς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στο παιδί άνευ προηγουμένου, καθώς κανείς τόσο νέος δεν έχει κατηγορηθεί για βλασφημία στο παρελθόν.
Σημειώνεται ότι το Πακιστάν έχει γίνει στόχος παγκόσμιας κατακραυγής για τους νόμους σχετικά με τη βλασφημία, οι έχουν επικριθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θεωρείται βλασφημία, η οποία τιμωρείται ακόμα και με τη θανατική ποινή, σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και οι θρησκευτικές μειονότητες κινδυνεύουν.
Μπορεί ωστόσο δικαστήρια να έχουν εκδώσει αποφάσεις για θανατική ποινή, ωστόσο στο Πακιστάν δεν έχει εκτελεστεί ποτέ κανείς για βλασφημία.
Παρ΄ όλα αυτά οι νόμοι περί βλασφημίας θεωρούνται «κάλυψη» για όσους εξαπολύουν επιθέσεις κατά των κατηγορουμένων, ανεξάρτητα από το τι αποφασίσουν τα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης