Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 6,32 δολ. ή 5,8% και έκλεισε στα 103,01 δολ. ενώ στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε κάτω και από τα 100 δολ. το βαρέλι.
Το Brent Μαΐου, στο μεταξύ, έχασε 5,77 δολ. ή 5,1% στα 106,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό συμβόλαιο ξεπέρασε τα 130 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent πλησίασε τα 140 δολ. το βαρέλι.
Ο Phil Flynn, αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group, πιστεύει ότι η κυβέρνηση Biden είναι «απελπισμένη να κάνει μια συμφωνία με τη Βενεζουέλα επειδή οι προμήθειες καυσίμων ντίζελ είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα».
Το σενάριο εισαγωγής πετρελαίου από τις ΗΠΑ ενισχύει και η Chevron, η οποία είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο στην κοινοπραξία που έχει με την κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας σε περίπτωση που αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ.
Στους παράγοντες, όμως, που ώθησαν χαμηλότερα την τιμή του πετρελαίου ήταν και ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων που διεξήχθη σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, πυροδοτώντας αισιοδοξία στους επενδυτές και άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών.
Ωστόσο, δεν υπήρξε εμφανής πρόοδος στις συνομιλίες, οι οποίες τώρα αναμένεται να επαναληφθούν αύριο Τρίτη.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών