Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Ρώσοι για το 2021 - Αμύθητες περιουσίες που κοντράρουν στα ίσα τους Δυτικούς μεγιστάνες

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Ρώσοι για το 2021 - Αμύθητες περιουσίες που κοντράρουν στα ίσα τους Δυτικούς μεγιστάνες
Επικεφαλής του ρωσικού τμήματος της αξιολόγησης ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κύριος μέτοχος της Novolipetsk Iron and Steel Works (NLMK) Vladimir Lisin με 18,4 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Το Forbes δημοσίευσε την κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο στα τέλη του 2021.
Ποιοι ήταν όμως οι Ρώσοι μεγιστάνες που ξεχώρισαν για τα δισεκατομμύρια τους;
Επικεφαλής του ρωσικού τμήματος της αξιολόγησης ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κύριος μέτοχος της Novolipetsk Iron and Steel Works (NLMK) Vladimir Lisin. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιουσία του υπολογίζεται στα 18,4 δισ. δολάρια.
Ο Vladimir Potanin, επικεφαλής και δικαιούχος της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής εταιρείας Norilsk Nickel, με περιουσία 17,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη.
Ο ιδρυτής του Telegram Pavel Durov, ο οποίος έγινε ο μόνος μη βιομηχανικός επιχειρηματίας στην πρώτη δεκάδα, κατέλαβε τρίτη θέση.
Η περιουσία του υπολογίζεται στα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο επικεφαλής της Novatek, Leonid Mikhelson, βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με περιουσία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο συνιδιοκτήτης της Severstal Alexei Mordashov, ο οποίος κατείχε προηγουμένως την πρώτη θέση στην βαθμολογία, μετακινήθηκε στην πέμπτη θέση: η περιουσία του εκτιμάται στα 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την 34η ετήσια κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο συνολικός πλούτος των Ρώσων δισεκατομμυριούχων μειώθηκε κατά 42% κατά τη διάρκεια του έτους, στα 353 δισεκατομμύρια δολάρια και ο αριθμός τους μειώθηκε από 123 σε 88 άτομα.

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι για το 2022

Τι συμβαίνει όμως ήδη στο 2022;
Ας παρούμε μια γεύση:
Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό καθώς, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ελέγχουν περιουσία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
Και τι θα μπορούσατε να κάνετε με τόσα χρήματα;
Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Αυτή η κλίμακα πλούτου ισούται με περίπου το 1,4% της παγκόσμιας οικονομίας, το σύνολο της κεφαλαιοποίησης της Amazon ή με το να ξοδεύεις 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα για... 3.000 χρόνια.
Στην πραγματικότητα, είναι διπλάσιο από το ποσό που παρατηρήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια (663 δισεκατομμύρια δολάρια).
Καθώς ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων συσσωρεύεται με αξιοσημείωτη ταχύτητα, το γράφημα αποτυπώνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2022, με βάση τα δεδομένα από τη λίστα δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο του Forbes.

Ακολουθεί το γράφημα αλλά και τα ονόματα των πολυεκατομμυριούχων που μάλιστα φέτος καταφέρνουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την περιουσία τους: 

Top 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Ο Elon Musk, με περιουσία 212 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η Tesla παρέδωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως το 2021.
Παρά την έλλειψη τσιπ υπολογιστών, οι παραδόσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 87% από έτος σε έτος. Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής μηχανικός της SpaceX, σχεδιάζει να στείλει τον μεγαλύτερο πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ σε τροχιά το 2022.
Έχει ύψος 119 μέτρα.

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, με βάση τα στοιχεία της 14ης Μαρτίου 2022:

RankNameSourceNet Worth (Mar 2022)Net Worth (Mar 2021)Change 2021-22
1 Elon Musk Tesla, SpaceX $212B $151B $61B
2 Jeff Bezos Amazon $168B $177B -$9B
3
Bernard Arnault & family
LVMH $159B $150B $9B
4 Bill Gates Microsoft $130B $124B $6B
5 Warren Buffett
Berkshire Hathaway
$119B $96B $23B
6 Larry Page Google $108B $92B $16B
7 Larry Ellison Oracle $105B $93B $12B
8 Sergey Brin Google $105B $89B $16B
9
Mukesh Ambani
Diversified $91B $85B $6B
10 Steve Ballmer Microsoft $90B $69B $21B

Με περιουσία 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Jeff Bezos πέφτει στη δεύτερη θέση.
Ο Bezos είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος στο top 10 που κατέγρψε μείωση του πλούτου (-9 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του έτους. Από τον περασμένο Μάρτιο, οι μετοχές της Amazon έχουν σημειώσει άνοδο μόλις 3% υπό το πρίσμα των ασθενέστερων κερδών και της καθυστερημένης απόδοσης της λιανικής.

Πιο αξιοσημείωτο, ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta (πρώην Facebook) έπεσε από το top 10 για πρώτη φορά από το 2016. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν αφού καταγράφηκε η πρώτη πτώση σε παγκόσμιους καθημερινούς ενεργούς χρήστες από το 2004.

Ρυθμοί ανάπτυξης των 10 κορυφαίων

Ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται πιο γρήγορα οι εξής:

Ο Μασκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σε αυτή τη λίστα. Το 2021, η Tesla έγινε εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά και ο πλούτος του Μασκ εκτινάχθηκε κατά 29% τον περασμένο χρόνο.

Crypto Billionaires το 2022

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει τον πλούτο τους να ανέρχεται σε δισεκατομμύρια, χάρη στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων.

RankNameNet WorthAge (as of Mar 14)
1 Sam Bankman-Fried $24B 30
2 Brian Armstrong $6B 39
3 Chris Larsen $4B 61
4 Cameron Winklevoss $4B 40
5 Tyler Winklevoss $4B 40
6 Barry Silbert $3B 45
7 Jed McCaleb $3B 47
8 Fred Ehrsam $2B 33
9 Michael Saylor $2B 57
10 Matthew Roszak $1B 49

Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής του χρηματιστηρίου παραγώγων κρυπτογράφησης FTX, βρίσκεται στην κορυφή, με καθαρή αξία 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Ο Bankman-Fried ξεκίνησε το χρηματιστήριο το 2019 όταν ήταν 27 ετών.
Η FTX έχει πλέον ένα εκατομμύριο χρήστες και αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά τον Bankman-Fried ακολουθεί ο Brian Armstrong, ο συνιδρυτής της Coinbase. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως μετά το Binance.
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι συνιδρυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, Cameron και Tyler Winklevoss, με καθαρή περιουσία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας. Όπως και ο αντίπαλός τους, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έτσι και αυτοί έχουν το βλέμμα τους στο να χτίσουν ένα μετασύμπαν.

Τι ακολουθεί

Δεδομένων τούτων, το ερώτημα που προκύπτει είναι “Θα συνεχίσει να συσσωρεύεται με ρυθμούς ρεκόρ ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων;” Εάν η εισβολή στην Ουκρανία συνεχιστεί, πιθανότατα θα έχει ευρύτερα διαρθρωτικά αποτελέσματα.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος είναι μια μεγάλη ισοπεδωτική δύναμη, μια δύναμη που μείωσε την ανισότητα πλούτου, όπως φάνηκε στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλοι προτείνουν ότι η απόκλιση αυτή διευρύνεται, ειδικά όταν ο πόλεμος χρηματοδοτείται από το δημόσιο χρέος. Συχνά, το κόστος έχει διογκωθεί λόγω πολέμου, ασκώντας πίεση στα νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης