Η Pelosi και δύο άλλοι αμερικανοί νομοθέτες άνοιξαν ένα πανό στην Tiananmen που έγραφε: «Σε αυτούς που πέθαναν για τη δημοκρατία στην Κίνα».
Την Τρίτη 2/8, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Κίνας και προσγειώθηκε στην Ταϊβάν για να στηρίξει την κυβέρνησή της και να συναντηθεί με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το ταξίδι της Pelosi στην Ταϊβάν υπογραμμίζει τη μακρά ιστορία του Κογκρέσου των ΗΠΑ να ακολουθεί μια σκληρότερη γραμμή από τον Λευκό Οίκο στις συναλλαγές με το Πεκίνο.
Δεύτερη στη σειρά για την προεδρία μετά την Αντιπρόεδρο Kamala Harris, η Pelosi έγινε η ανώτερη αμερικανίδα πολιτικός που ταξίδεψε στην Ταϊβάν από τον τότε Πρόεδρο Newton Gingrich το 1997.
Επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας έξι άλλων μελών της Βουλής.
Το 1991, δύο χρόνια μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας από την Κίνα, η Pelosi και δύο άλλοι αμερικανοί νομοθέτες άνοιξαν ένα πανό στην Tiananmen που έγραφε: «Σε αυτούς που πέθαναν για τη δημοκρατία στην Κίνα».
Η αστυνομία τους προσέγγισε, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν την πλατεία.
Το 2015, η ίδια πήγε μια ομάδα Δημοκρατικών της Βουλής στο Θιβέτ, η πρώτη τέτοια επίσκεψη μετά τις εκτεταμένες αναταραχές το 2008.
Η Pelosi έχει μιλήσει τακτικά για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ και έχει συναντήσει τον Δαλάι Λάμα, τον οποίο το Πεκίνο κατηγορεί ως βίαιο αυτονομιστή.
www.bankinhnews.gr
Σχόλια αναγνωστών