Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως ένα οπλικό σύστημα της Ελβετίας… δημιουργεί προβλήματα στην Ουκρανία και ένα ρωσικό… αποδεκατίζει δυτικά όπλα

Πως ένα οπλικό σύστημα της  Ελβετίας… δημιουργεί προβλήματα στην Ουκρανία και ένα ρωσικό… αποδεκατίζει δυτικά όπλα
Μια ουκρανική ομάδα μάχης περίπου 200 ανδρών και πάνω από 10 τεθωρακισμένα οχήματα επιχείρησε να προχωρήσει προς την πόλη Kremennaya στο Luhansk αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί… σε πόλεμο οπλικών συστημάτων…
Η Ρωσία στηρίζεται στα δικά της παραγόμενα οπλικά συστήματα καθώς και στα drones αυτοκτονίας του Ιράν… ενώ η Ουκρανία έχοντας εξαντλήσει όλα τα οπλικά συστήματα της παλαιάς Σοβιετικής Ένωσης… στηρίζεται αποκλειστικά στα οπλικά συστήματα της Δύσης… που ενίοτε εμφανίζονται αποτελεσματικά, ενίοτε αναποτελεσματικά και ενίοτε… δεν λειτουργούν ελλείψει πυρομαχικών…

Η Ελβετία μπλοκάρει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία…

Η Ελβετία απαγόρευσε στη Γερμανία να προμηθεύει πυρομαχικά για το αντιαεροπορικό άρμα Gepard, σύμφωνα με την Die Zeit.
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τα άρματα μάχης της στην Ουκρανία με πυρομαχικά, αλλά τα βλήματα μεγάλου διαμετρήματος κατασκευάζονται στην Ελβετία, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει στην Γερμανία να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με αυτά τα όπλα.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να συμφωνήσει με αίτημα για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού ελβετικής προέλευσης σε τρίτα μέρη που εμπλέκονται σε διεθνή ένοπλη σύγκρουση λόγω του νόμου περί ουδετερότητας.

Ως αποτέλεσμα της άρνησης της Σουηδίας, η παρτίδα των πυρομαχικών που υποσχέθηκε η Γερμανία για τους Gepards δεν θα φτάσει στην Ουκρανία και ο Ουκρανικός στρατός θα πρέπει να ψάξει για βλήματα αλλού.
Να σημειωθεί ότι το οπλικό σύστημα Gepard έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.
Ωστόσο η αναζήτηση πυρομαχικών 35x228mm για αυτόματα πυροβόλα όπλα Oerlikon GDF 35mm που είναι εγκατεστημένα στα άρματα μάχης Gepard παράγονται μόνο από την Ελβετία και δεν είναι εύκολο να προμηθευτεί η Ουκρανία τέτοια βλήματα από αλλού.

Το Gepard 1A2 έχει εμβέλεια βολής έως και 5 χιλιόμετρα, και υψόμετρο έως 4 χιλιόμετρα, το ραντάρ εντοπίζει στόχους σε εμβέλεια έως και 18 χιλιόμετρα.

Τα περισσότερα από τα άρματα μάχης Gepard που μεταφέρθηκαν από τους Γερμανούς στην Ουκρανία αναπτύχθηκαν στις πρώτες γραμμές στις νότιες περιοχές.
Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιέβου, φέρεται να χρησιμοποιούνται για την προστασία των θαλάσσιων διαδρόμων και των πλοίων που εμπλέκονται στη συμφωνία σιτηρών.
Με τη σειρά του, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι τα γερμανικά αντιαεροπορικά πυροβόλα είναι πολύ χρήσιμα για την καταπολέμηση των ρωσικών UAV καμικάζι Geranium-2.
Μέχρι στιγμής, ούτε ένα ρωσικό UAV δεν έχει στοχεύσει ουκρανική αυτοκινητοπομπή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο, δεκάδες εγκαταστάσεις στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κοντά στην Οδησσό, έχουν χτυπηθεί επιτυχώς από ρωσικά UAV και πυραύλους κρουζ.
Gepard_1a2_overview-2-768x512.jpg

Οι ρωσικοί πύραυλοι Lancet καταστρέφουν δυτικά οπλικά συστήματα

Οι ρωσικοί πύραυλοι Lancet καταστρέφουν δυτικά οπλικά συστήματα
Ένας πύραυλος Lancet κατέστρεψε ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο FH70 155 mm στο μέτωπο.
Μερικοί από τους ουκρανούς στρατιωτικούς που χειρίζονταν το οβιδοβόλο τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Το FH70 έχει εμβέλεια 24 χιλιομέτρων ή έως 30 χιλιομέτρων με βλήματα μεγάλης εμβέλειας.
Η Ιταλία και η Εσθονία προμήθευσαν στην Ουκρανία απροσδιόριστο αριθμό οβίδων FH70 τον Μάιο.

Η δεύτερη επίθεση με πύραυλο Lancet, κατέστρεψε ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 των 155 mm και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο στο μέτωπο Mikolaev-Krivoy Rog.

Το M777 έχει μέγιστο ρυθμό βολής επτά βολών ανά λεπτό με βεληνεκές έως και 40 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύει βλήματα Excalibur.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 152 τέτοια οπλικά συστήματα, ο Καναδάς 4 και η Αυστραλία 6 συστήματα M777 στις δυνάμεις της Ουκρανίας μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Το Lancet, το οποίο αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, είναι εξοπλισμένο με ένα οπτικό σύστημα ελέγχου που του επιτρέπει να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει στατικούς και κινούμενους στόχους.

Οι πρόσφατες επιθέσεις προφανώς πραγματοποιήθηκαν με μια βελτιωμένη έκδοση του Lancet-3 που διαθέτει πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με εκτεταμένα φτερά σε σχήμα Χ.
Αυτή η έκδοση έχει διάρκεια πτήσης μίας ώρας και είναι οπλισμένη με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το Lancet και αρκετούς άλλους τύπους πυρομαχικών περιπλανώμενων όπως ονομάζονται… από την αρχή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία με μεγάλη επιτυχία.
Η χρήση αυτών των συστημάτων επεκτάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά εναντίον στόχων υψηλής αξίας όπως συστήματα αεράμυνας, σταθμοί ραντάρ και πυροβολικό.
website_1.jpg

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών

Ουκρανική ομάδα μάχης 200 καταστράφηκε κατά την προσπάθεια προέλασης προς την Kremennaya στο Luhansk.
Μια ουκρανική ομάδα μάχης περίπου 200 ανδρών και πάνω από 10 τεθωρακισμένα οχήματα επιχείρησε να προχωρήσει προς την πόλη Kremennaya στο Luhansk αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στα σύνορα Kremennaya-Svatovo, από την περιοχή μεταξύ των οικισμών Nevskoye και Torskoye όπου ο ποταμός Krasnaya εκτείνεται από τα βόρεια προς τα νότια, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να συγκεντρώσει περίπου 200 άνδρες και πάνω από 10 τεθωρακισμένα με στόχο να καταλάβει την Kremennaya, εκμεταλλευόμενοι τα χαρακτηριστικά του εδάφους και τη δασική ζώνη».
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν έγκαιρα αυτούς τους σχηματισμούς και με το οπλικό σύστημα Grad (συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων) αποδεκάτισε τους Ουκρανούς. Επίσης, μικρές ουκρανικές ομάδες μάχης εντοπίστηκαν στην περιοχή Torskoye που επίσης χτυπήθηκαν.
Ο ουκρανικός στρατός σκόπευε να διαπεράσει την αμυντική γραμμή των ρώσων σε εκείνη την περιοχή και στη συνέχεια να φέρει εφεδρείες, αλλά η προσπάθειά απέτυχε.
Επίσης ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε με ομάδες τεθωρακισμένων να διαπεράσει την άμυνα των συμμαχικών δυνάμεων κοντά στο Svatovo και το Kremennaya, αλλά όλες οι προσπάθειες απέτυχαν.
1370107.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης