Το μυστικό του ελληνικού φαγητού; Το λαμπερό κι αστραφτερό ελαιόλαδο - Δώρο των θεών
Η ελληνική κουζίνα στη συγκεκριμένη κατάταξη (υπάρχουν βεβαίως χιλιάδες) ξεπερνά αυτή των ΗΠΑ (10η) της Ταϋλάνδης (9η) και του Μεξικού (8η) αλλά είναι πίσω από τις κουζίνες της Ινδίας, της Ισπανίας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Κίνας και της Ιταλίας που καταλαμβάνει (και) εδώ την πρώτη θέση.
Γράφει λοιπόν ο ιστότοπος του αμερικανικού δικτύου:
«Το να ταξιδεύεις και να τρως στην Ελλάδα είναι σαν να ζωντανεύουν οι γυαλιστερές σελίδες ενός περιοδικού, αλλά χωρίς το photoshop. Οι γαλάζιες θάλασσες και τα λευκά κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας και η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι όλα ιδανικές καρτ ποστάλ.
Το μυστικό του ελληνικού φαγητού; Το λαμπερό κι αστραφτερό ελαιόλαδο.
Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα το η πιο σημαντική ελληνική εξαγωγή, επηρεάζοντας τον τρόπο που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει το φαγητό και τη διατροφική υγεία. Το να τρως στην Ελλάδα είναι επίσης σα να γεύεσαι την Ιστορία. Μια μπουκιά ενός ντολμά και μια κουταλιά σούπας φακής σου δίνουν και μια μικρή γεύση της αρχαίας Ελλάδας.
Γιαμ!
Ελαιόλαδο: Drizzled on other food or soaked up by bread, it’s almost as varied as wine in its flavors.
Σπανακόπιτα: Κάνει το σπανάκι νόστιμο καθώς αναμειγνύεται με τη φέτα και σκεπάζεται με το φύλλο της πίτας.
Γύρος: Το βραδυνό φαγητό μετά από ποτό δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μια πίτα με γύρο και τζατζίκι.
Μπα…
Λαχανόρυζο: Πρόκειται βασικά για λάχανο με κρεμμύδι μαγειρεμένα μέχρι θανάτου και μεμετά αναμεμειγμένα με ρύζι. Σε χορταίνει αλλά είναι μονοδιάστατη.
Η κατάταξη:
Ιταλία
Κίνα
Γαλλία
Ισπανία
Ιαπωνία
Ινδία
Ελλάδα
Μεξικό
Ταϋλάνδη
ΗΠΑ
www.bankingnews.gr
Γράφει λοιπόν ο ιστότοπος του αμερικανικού δικτύου:
«Το να ταξιδεύεις και να τρως στην Ελλάδα είναι σαν να ζωντανεύουν οι γυαλιστερές σελίδες ενός περιοδικού, αλλά χωρίς το photoshop. Οι γαλάζιες θάλασσες και τα λευκά κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας και η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι όλα ιδανικές καρτ ποστάλ.
Το μυστικό του ελληνικού φαγητού; Το λαμπερό κι αστραφτερό ελαιόλαδο.
Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα το η πιο σημαντική ελληνική εξαγωγή, επηρεάζοντας τον τρόπο που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει το φαγητό και τη διατροφική υγεία. Το να τρως στην Ελλάδα είναι επίσης σα να γεύεσαι την Ιστορία. Μια μπουκιά ενός ντολμά και μια κουταλιά σούπας φακής σου δίνουν και μια μικρή γεύση της αρχαίας Ελλάδας.
Γιαμ!
Ελαιόλαδο: Drizzled on other food or soaked up by bread, it’s almost as varied as wine in its flavors.
Σπανακόπιτα: Κάνει το σπανάκι νόστιμο καθώς αναμειγνύεται με τη φέτα και σκεπάζεται με το φύλλο της πίτας.
Γύρος: Το βραδυνό φαγητό μετά από ποτό δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μια πίτα με γύρο και τζατζίκι.
Μπα…
Λαχανόρυζο: Πρόκειται βασικά για λάχανο με κρεμμύδι μαγειρεμένα μέχρι θανάτου και μεμετά αναμεμειγμένα με ρύζι. Σε χορταίνει αλλά είναι μονοδιάστατη.
Η κατάταξη:
Ιταλία
Κίνα
Γαλλία
Ισπανία
Ιαπωνία
Ινδία
Ελλάδα
Μεξικό
Ταϋλάνδη
ΗΠΑ
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών