Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ - Τι φοβάται το DHS

Συναγερμός τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ - Τι φοβάται το DHS
Οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις και το κυβερνητικό προσωπικό είναι πιθανοί στόχοι πιθανής βίας
Οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα "περιβάλλον αυξημένων απειλών" ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, ανέφερε το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) της χώρας.
"Τους επόμενους μήνες, το DHS αναμένει ότι το περιβάλλον απειλών θα παραμείνει αυξημένο και ότι τα άτομα μπορεί να παρακινηθούν σε βιαιοπραγίες στο πλαίσιο του γενικού εκλογικού κύκλου του 2024 και των νομοθετικών ή δικαστικών αποφάσεων που αφορούν κοινωνικοπολιτικά ζητήματα", ανέφερε το δελτίο του Εθνικού Συστήματος Συμβουλευτικών Πληροφοριών για την Τρομοκρατία που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas.
"Οι κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, τα θρησκευτικά ιδρύματα, τα άτομα ή οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την κοινότητα LGBTQIA+, τα σχολεία, οι φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες, καθώς και οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις και το κυβερνητικό προσωπικό είναι πιθανοί στόχοι πιθανής βίας", προστίθεται.
Ο Mayorkas δήλωσε ότι "τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα" αναδεικνύουν το συνεχιζόμενο αυξημένο περιβάλλον απειλών που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.
Πρόσθεσε ότι οι απειλές αυτές "καθοδηγούνται από βίαιους εξτρεμιστές που επιδιώκουν να προωθήσουν τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και τα προσωπικά τους παράπονα".
Το τελευταίο δελτίο είναι το όγδοο που εκδίδεται από τις 21 Ιανουαρίου, αντικαθιστώντας το προηγούμενο δελτίο, το οποίο έληξε σήμερα, ενημερώνοντας το κοινό κάθε λίγους μήνες για το τοπίο των τρομοκρατικών απειλών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης