Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αερομαχίες στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε 17 MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες

Αερομαχίες στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε 17 MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες
Η Ουκρανία έχει απομείνει με λίγο παραπάνω από δύο δωδεκάδες MiG-29 λέει το Military Watch
Ένταση αερομαχιών που είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις φέρονται να έχουν καταρρίψει 17 ουκρανικά MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες του Οκτωβρίου.
«Τον Οκτώβριο η ένταση των αερομαχιών πάνω από την Ουκρανία αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου του 2022, όταν και καταγράφονταν εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.
Από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 17 MiG-29» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.

Ελάχιστα μαχητικά

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τα «απαρχαιωμένα» MiG-29, τα οποία είναι κατά πολύ κατώτερα από τα ρωσικά MiG-31, Su-35 και Su-57.
Μάλιστα αναφέρεται πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει απομείνει με λίγα περισσότερα από δύο 12άδες αεροσκάφη MiG-29.

Μέσα σε 20 ημέρες

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu υποστήριξε πως η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, περισσότερα από 1.400 όπλα των Ουκρανών, ανάμεσα τους 37 αεροσκάφη και 6 πυραύλους ATACMS, τονίζοντας ότι τα σύστημα της ρωσικής αεράμυνας θα μπορούσαν να καταρρίψουν όλα τα μαχητικά F-16 που θα δώσει η Δύση στο Κίεβο μέσα σε 20 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης