Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Barak (Ισραήλ): Να τελειώσει η επιχείρηση στη Γάζα σε 2 με 3 εβδομάδες

Παραδοχή Barak (Ισραήλ): Να τελειώσει η επιχείρηση στη Γάζα σε 2 με 3 εβδομάδες
Η πλήρης ήττα της Hamas θα διαρκέσει πολλούς μήνες, ίσως και έναν χρόνο λέει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Να τελειώσει την επιχείρηση στη Γάζα μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες καλεί τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ehud Barak υποστηρίζοντας πως η πλήρης ήττα της Hamas θα απαιτήσει πολλούς μήνες, ίσως και έναν χρόνο.
Σε δηλώσεις του στο Politico ο Barak υποστηρίζει πως η επιχείρηση πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας της Δύσης, και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.
«Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει και είναι σαφές πως οι τριβές με τους Αμερικάνους για την επίθεση θα αυξηθούν.
Η Αμερική δεν μπορεί να υπαγορεύσει στο Ισραήλ τι να κάνει, αλλά δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε» λέει ο Barack, επισημαίνοντας τον ρόλο των ΗΠΑ ως βασικό εγγυητή της ασφάλειας του Ισραήλ.
«Πρόσφατα η ρητορική των Αμερικάνων αξιωματούχων έχει αλλάξει και οι εκκλήσεις για ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών ακούγονται όλο και περισσότερο» υποστήριξε ο Barak, τονίζοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει στη διάθεση του πάνω από δύο ή τρεις εβδομάδες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ΗΠΑ.
Όπως είπε, η υποστήριξη της Δύσης στο Ισραήλ μειώνεται λόγω του αριθμού των θανάτων αμάχων στη Γάζα και του φόβου ότι η εκστρατεία του Ισραήλ μπορεί να προκαλέσει έναν ακόμα πιο μεγάλο και πιο καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Barak, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ, οι πολυεθνικές αραβικές δυνάμεις θα πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης