Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση επιδιώκει να δημιουργήσει αστάθεια στον Νότιο Καύκασο

Ρωσία: Η Δύση επιδιώκει να δημιουργήσει αστάθεια στον Νότιο Καύκασο
Τι καταγγέλλει ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev
Η Δύση επιδιώκει να δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου και να παρεμποδίσει τη διαδικασία διευθέτησης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev, μιλώντας στη συνεδρίαση των γραμματέων του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Αφγανιστάν στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν.
"Μπορούμε επίσης να δούμε την επιθυμία των Δυτικών να δημιουργήσουν αστάθεια στον Νότιο Καύκασο και να παρεμποδίσουν τη διαδικασία διευθέτησης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των εντάσεων στις σχετικές περιοχές", επισήμανε.

Ένοπλο επεισόδιο

Στις 12 Φεβρουαρίου, η Κρατική Υπηρεσία Συνόρων του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι ένας Αζέρος συνοριοφύλακας είχε τραυματιστεί σε επίθεση με πυρά που εξαπολύθηκε από την Αρμενία.
Το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ένα αρμενικό φυλάκιο μάχης είχε καταστραφεί σε "επιχείρηση εκδίκησης" που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στους βομβαρδισμούς.
Με τη σειρά του, το Ερεβάν δήλωσε ότι τέσσερις στρατιώτες του είχαν σκοτωθεί.
Μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan δήλωσε ότι το ένοπλο επεισόδιο στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής του Μπακού.
Κατηγόρησε επίσης το Αζερμπαϊτζάν ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον της Αρμενίας.
Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αρμένιου πρωθυπουργού ως αβάσιμους και με σκοπό την αύξηση της έντασης στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης