Οι τεράστιες απώλειες όσων επένδυσαν στα ομόλογα SURE και το νομισματικό colpo grosso των Βρυξελλών για να ελέγξει τις οικονομίας
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα βρεθούν μπροστά στο απόλυτο παραλογισμό.
Μετά την αλόγιστη δημοσιονομική επέκταση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και νομιμοποιήθηκε από μια – υποτιθέμενη – υγειονομική κρίση υπερχρεώνοντας της ευρωπαϊκές οικονομίας, έρχεται μια εξέλιξη ακόμη χειρότερη.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εξαναγκαστούν σε κοινό δανεισμό (δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου) όχι για να ανακάμψουν οι πληγείσες οικονομίες από την παρανοϊκή αντιρωσική υστερία που επέβαλε ο Αμερικάνος ηγεμόνας αλλά αυτή τη φορά για να στηρίξουν την Ουκρανία στο μέτωπο με τη Ρωσική Ομοσπονδία – καθώς στις ΗΠΑ η παροχή βοήθειας έχει προς το παρόν «παγώσει» καθώς συναντά σθεναρές αντιδράσεις εκ μέρους των Ρεπουμπλιακών.
Έτσι όχι μόνο η ευρωπαική οικονομία στερείται τους φθηνούς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους αλλά τα κράτη θα αυξήσουν το χρέος τους προκειμένου να συνεχισθεί ένας ήδη χαμένος για την Ουκρανία πόλεμος.
Μετά από μια ως επί το πλείστον ειρηνική Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο το Σαββατοκύριακο (24-25/2), η πρωθυπουργός της Εσθονίας Katja Kallas αποκάλυψε τον πραγματικό σκοπό όλης της πρόσφατης υστερίας σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ρωσικών assets τα οποία ανέρχονται σε περίπου 300 δισ. δολ. – η χρηματοδότηση του πολέμου να γίνει με… ευρωομόλογα.
Ο Kallas προέβαλε το επιχείρημα ότι θα εκδοθούν 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωομόλογα από την Επιτροπή της ΕΕ για να δαπανηθούν για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ευρώπης για το μέλλον και την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Πρόκειται για το γνωστό μοτίβο μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανίας: Περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία. Περισσότερες πολεμικές δαπάνες.
Οι νέες νομισματικές υπερεξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αλλά αυτό είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο ζήτημα από την αρχή των ΗΠΑ ότι η Δύση πολεμά τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Πρόκειται τελικά για τη ανάδειξη της θεμελιώδους αδυναμίας της ΕΕ.
Είναι ένα οικονομικό μπλοκ με κοινό νόμισμα του οποίου η πολιτική εξουσία ως επί το πλείστον αδυνατεί να ελέγξει την αξία αυτού του νομίσματος.
Για τον λόγο αυτό, η ηγεσία της ΕΕ εργάζεται με την πολιτική της μηχανή για να δώσει στην Επιτροπή της ΕΕ αυτή την εξουσία μέσω της έκδοσης ομολόγων και ενός συγκεντρωτικού φορολογικού μηχανισμού.
Το έκαναν μετά τον COVID με τα ομόλογά SURE, τα οποία εξέδωσαν το 2020 για να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία μέσω της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christin Lagarde διεμήνυσε ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν δείκτη ευρωομολόγων για να δώσουν σε αυτά τα ομόλογα μεγαλύτερη προβολή με τη μάταιη ελπίδα ότι κάποιος θα αγοράσει τον επόμενο γύρο των εκδόσεων.
Η σπέκουλα είναι αυτά τα ομόλογα να βρεθούν δίπλα σε όλα τα ομόλογα, δηλαδή να τα πουλήσουν πιο εύκολα στους επενδυτές, επειδή υποτίθεται υποστηρίζονται από το κύρος και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.
Φυσικά, οι αρχικοί επενδυτές σε αυτά έχουν απώλειες… τραγικές καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους εκδόθηκαν όταν η ΕΚΤ είχε το επιτόκιο στο -0,6%.
Η ΕΚΤ μόλις κράτησε τα επιτόκια στο 4,5%.
Έτσι, η ΕΕ ήπιε.. το αίμα των επενδυτών με εφορμή την πανδημία του COVID από την οι οποίοι τώρα έχουν τεράστιες απώλειες.
Μερικοί από αυτούς τους επενδυτές, φυσικά, ήταν οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες.
Ένα ομόλογο SURE 7 δισ. ευρώ με κουπόνι 0,1% και λήξη τον Οκτώβριο του 2040 διαπραγματεύεται τώρα με απόδοση 3,867%.
Τώρα, αυτό δεν φαίνεται τόσο κακό μέχρι να καταλάβετε την τιμή αυτού του ομολόγου, το οποίο διαπραγματεύεται με διαφορά προσφοράς/ζήτησης 0,54/0,55… ή απώλεια 45%.
Αυτό το συγκεκριμένο ομόλογο SURE έχει ανακάμψει σε τιμή πίσω στα 0,61 δολ. περίπου, μετά από ένα από τα μεγαλύτερα ράλι στις αγορές κρατικών ομολόγων στην ιστορία έως το τέλος του 2023.
Αλλά αυτή είναι επίσης μόνο η αναγραφόμενη τιμή.
Δεν υπάρχει επίσημη τιμής σε αυτά, καθώς διαπραγματεύονται κάθε την εβδομάδα στη Φρανκφούρτη όπου γίνεται η τιμολόγηση .
Δεν πρόκειται για πραγματική αγορά δημόσιου χρέους.
Αποτελεί, ωστόσο, ένα τεράστιο πολιτικό εργαλείο.
Διότι έδωσαν στην Επιτροπή της ΕΕ τη δυνατότητα να επιβάλλει φόρους για να πληρώσει το κουπόνι του 0,1%.
Είναι ο κρατικός φόρος και η δαπάνη ισοδυναμεί «φιλοδώρημα». \
Είναι μόνο μια μικρή επιβάρυνση στον λογαριασμό του παντοπωλείου σας… ή οτιδήποτε άλλο.
Ένα πρόβλημα είναι ότι οι αρχικοί επενδυτές σε αυτά τα ομόλογα εξακολουθούν να έχουν απώλειες 40%.
Εάν ο πρώτος γύρος των εκδόσεων πωλείται με έκπτωση 40 έως 50% τι κουπόνι θα έχουν να προσφέρουν για να κάνουν κάποιον να αγοράσει τον επόμενο γύρο;
Και γι’ αυτό υπάρχει τόσο επείγουσα ανάγκη να πιέσουν τις κεντρικές τράπεζες να οδηγήσουν τα επιτόκια σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τα σχέδιά της για δημοσιονομική ολοκλήρωση με την ΕΚΤ να αναγκάζεται να έχει επιτόκιο έως και 4,5% να συμβαδίζει με την Fed του Powell.
Η πολιτική επιτοκίων «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» του Powell πιέζει όχι μόνο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αλλά και παρεμποδίσει τους πολιτικούς στόχους της ελίτ των Βρεξελλών.
Από τα SURE στα πολεμικά ομόλογα
Η μοίρα αυτών των ομολόγων SURE και όλων των μελλοντικών εκδόσεων ομολόγων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντοπίζεται σε αυτό το σημείο.
Στην πραγματικότητα, το μέλλον της ίδιας της ΕΕ κρέμεται σε μια κλωστή
«Τα ευρωομόλογα είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε στο Sputnik ο Tom Luongo, οικονομικός και γεωπολιτικός αναλυτής.
H πρωθυπουργός της Εσθονίας Kallas αποκάλυψε το σχέδιο.
Η αχίλλειος πτέρνα της ΕΕ είναι το ίδιο το ευρώ και η έλλειψη κεντρικής φορολογικής αρχής.
Τα ευρωομόλογα, που εκδίδονται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτού του τύπου είναι ένας άλλος τρόπος να δοθεί αυτή η εξουσία στις Βρυξέλλες, παρακάμπτοντας τις κεντρικές τράπεζες και τα νομοθετικά σώματα των κρατών μελών», πρόσθεσε.
«Αν κάποιος ήταν κυνικός, θα υποψιαζόταν ότι η υποστήριξη της ΕΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε ως επί το πλείστον ώθηση. σε αυτήν την επιθυμία να συγκεντρωθεί η εξουσία στις Βρυξέλλες», υποστήριξε ο Luongo.
«Ξεκινάτε έναν πόλεμο στην Ουκρανία περνώντας σκόπιμα τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας, ανεβάζετε τον πληθωρισμό σε τοπικό επίπεδο και αδειάζετε τις αποθήκες από όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι πλέον ξεπερασμένα. (…)
Εάν χάνετε, όπως χάνετε τώρα, επικαλείστε ψευδώς την απειλή ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία για να δικαιολογήσει τη μετατόπιση των εγχώριων δαπανών σας στον αμυντικό τομέα και την έκδοση ευρωομολόγων για να την πληρώσει».
Αυτό το σχέδιο για τα πολεμικά ομόλογα καλύφθηκε από τους συνήθεις ύποπτους για στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Πρόεδρο της ΕΕ Charles Michel.
Και θέλω να τονίσω εδώ ότι τίποτα σχετικά με αυτό το σχέδιο έχει καθαρά πολιτική στόχευση.
Θα δαπανήσουν ό,τι πολιτικό κεφάλαιο χρειάζονται για να επιβάλουν αυτό το αποτέλεσμα στους λαούς της Ευρώπης.
Ετσι καθίσταται προφανές γιατί θέλουν να κρατήσουν την Ουκρανία μέσα στη μάχη για να δικαιολογήσει τώρα ότι ξοδεύει άλλα 100+ δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπλύνει τις πτωχευμένες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που καταγράφουν τεράστιες απώλειες από όλο το χρέος που αγόρασαν κατά την περίοδο των αρνητικών επιτοκίων.
Αυτή είναι μόνο η αρχή των σχεδίων τους για μεταφορά της κυριαρχίας από τα χέρια των κρατών μελών και παράδοση της στις Βρυξέλλες.
Το δημόσιο χρέος διασφαλίζεται μέσω της φορολογίας και της παραγωγικής ικανότητας του πληθυσμού.
Σε αυτό το σημείο η ΕΕ δεν έχει καμία από τις δύο προυποθέσεις .
NATO uber alles
Όλοι οι βασικοί παίκτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν σύνθημα NATO uber alles.
Αυτό επαναλήφθηκε από όλους, από τον Πρόεδρο Biden στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου μέχρι τη Hilary Clinton,
Πίσω από κάθε τίτλο της προπαγάνδας κρύβεται πάντα ένας βολικός Ρώσος ή Κινέζος μπαμπούλας.
Αλλά το βασικό θέμα είναι να διατηρηθεί η ροή των χρημάτων στο ΝΑΤΟ.
Τα σχόλια του Donald Trump σχετικά με το εάν ο Putin επιτέθηκε σε μια χώρα του ΝΑΤΟ που δεν πλήρωνε το αναλογούν μέρος του ΑΕΠ της στη συμμαχία χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους για να υποστηρίξουν με κομμένη την ανάσα το ΝΑΤΟ.
Αλλά, τελικά, πρόκειται απλώς για την άσκηση ωμής εξουσίας ενάντια στους εγχώριους πληθυσμούς. Ο Πούτιν και ο στρατός του δεν αποτελούν απειλή για το Βερολίνο παρά απειλή για το Κίεβο σε αυτό το σημείο.
Το ΝΑΤΟ, και τα σχέδια να το μεταμορφώσουν σε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, είναι ο λόγος για όλα αυτά.
Η Ευρώπη θέλει τις ΗΠΑ να δαπανήσουν μεχρι.. οικονομικού θανάτου πολεμώντας τη φανταστική απειλή του Putin.
Τα ευρωομόλογα είναι η πραγματική ιστορία.
Καθώς η Ευρώπη έχει επηρεαστεί σοβαρά τις βιομηχανίες της από τη χρηματοπιστωτική κρίση και πολλές από αυτές μεταφέρουν την παραγωγή τους, σε ποιο βαθμό αυτή η στρατηγική για τα ευρωομόλογα μπορεί να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της ηπείρου;
Είναι ευσεβής πόθος του Εσθονού πρωθυπουργού;
Δεν είναι ευσεβής πόθος από την πλευρά της, είναι μέρος της διαδικασίας που σχεδιάστηκε στις Βρυξέλλες.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι καταστρέφοντας σκόπιμα τις εγχώριες οικονομίες της μέσω των lockdown λόγω COVID για να επιτύχει την έγκριση του πρώτου γύρου των ευρωομολόγων.
Τώρα χρησιμοποιούν τη φανταστική απειλή μιας ρωσικής εισβολής για να εκδοθεί ο δεύτερος γύρος.
Ως αποτέλεσμα, ο αρχικός πληθωρισμός και το υπερβολικά ισχυρό ευρώ ως νόμισμα ωθούν τις βιομηχανίες τους σε υπεράκτιες περιοχές. Αλλά αυτό είναι και πάλι μέρος της στρατηγικής.
Διότι για κάθε εργοστάσιο της BASF που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, αυτό που συνοδεύει είναι οι σειρές κανονισμών της ΕΕ που πρέπει να υιοθετήσουν οι τοπικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.
Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να πλήξουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός τρίου κράτους αυξάνοντας το κόστος τους σε τοπικό επίπεδο.
Το δύσκολο γι αυτούς είναι ότι πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια για να συμβαδίσουν με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Καθώς κάθε μήνας όπου η Fed αρνείται να υποχωρήσει στην αυξηση των επιτοκίων τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τα σχέδια των Βρυξελλών.
Ολόκληρο το έργο βασίζεται στη χρήση φθηνών δολαρίων για τη χρηματοδότηση της μετάβασης στο μέλλον χωρίς υδρογονάνθρακες, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους, τις ΗΠΑ, δεσμεύοντάς τον σε άχρηστες αψιμαχίες όπως η Ουκρανία μέσω του ΝΑΤΟ.
www.bankingnews.gr
Μετά την αλόγιστη δημοσιονομική επέκταση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και νομιμοποιήθηκε από μια – υποτιθέμενη – υγειονομική κρίση υπερχρεώνοντας της ευρωπαϊκές οικονομίας, έρχεται μια εξέλιξη ακόμη χειρότερη.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εξαναγκαστούν σε κοινό δανεισμό (δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου) όχι για να ανακάμψουν οι πληγείσες οικονομίες από την παρανοϊκή αντιρωσική υστερία που επέβαλε ο Αμερικάνος ηγεμόνας αλλά αυτή τη φορά για να στηρίξουν την Ουκρανία στο μέτωπο με τη Ρωσική Ομοσπονδία – καθώς στις ΗΠΑ η παροχή βοήθειας έχει προς το παρόν «παγώσει» καθώς συναντά σθεναρές αντιδράσεις εκ μέρους των Ρεπουμπλιακών.
Έτσι όχι μόνο η ευρωπαική οικονομία στερείται τους φθηνούς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους αλλά τα κράτη θα αυξήσουν το χρέος τους προκειμένου να συνεχισθεί ένας ήδη χαμένος για την Ουκρανία πόλεμος.
Μετά από μια ως επί το πλείστον ειρηνική Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο το Σαββατοκύριακο (24-25/2), η πρωθυπουργός της Εσθονίας Katja Kallas αποκάλυψε τον πραγματικό σκοπό όλης της πρόσφατης υστερίας σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ρωσικών assets τα οποία ανέρχονται σε περίπου 300 δισ. δολ. – η χρηματοδότηση του πολέμου να γίνει με… ευρωομόλογα.
Ο Kallas προέβαλε το επιχείρημα ότι θα εκδοθούν 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωομόλογα από την Επιτροπή της ΕΕ για να δαπανηθούν για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ευρώπης για το μέλλον και την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Πρόκειται για το γνωστό μοτίβο μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανίας: Περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία. Περισσότερες πολεμικές δαπάνες.
Οι νέες νομισματικές υπερεξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αλλά αυτό είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο ζήτημα από την αρχή των ΗΠΑ ότι η Δύση πολεμά τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Πρόκειται τελικά για τη ανάδειξη της θεμελιώδους αδυναμίας της ΕΕ.
Είναι ένα οικονομικό μπλοκ με κοινό νόμισμα του οποίου η πολιτική εξουσία ως επί το πλείστον αδυνατεί να ελέγξει την αξία αυτού του νομίσματος.
Για τον λόγο αυτό, η ηγεσία της ΕΕ εργάζεται με την πολιτική της μηχανή για να δώσει στην Επιτροπή της ΕΕ αυτή την εξουσία μέσω της έκδοσης ομολόγων και ενός συγκεντρωτικού φορολογικού μηχανισμού.
Το έκαναν μετά τον COVID με τα ομόλογά SURE, τα οποία εξέδωσαν το 2020 για να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία μέσω της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christin Lagarde διεμήνυσε ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν δείκτη ευρωομολόγων για να δώσουν σε αυτά τα ομόλογα μεγαλύτερη προβολή με τη μάταιη ελπίδα ότι κάποιος θα αγοράσει τον επόμενο γύρο των εκδόσεων.
Η σπέκουλα είναι αυτά τα ομόλογα να βρεθούν δίπλα σε όλα τα ομόλογα, δηλαδή να τα πουλήσουν πιο εύκολα στους επενδυτές, επειδή υποτίθεται υποστηρίζονται από το κύρος και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.
Φυσικά, οι αρχικοί επενδυτές σε αυτά έχουν απώλειες… τραγικές καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους εκδόθηκαν όταν η ΕΚΤ είχε το επιτόκιο στο -0,6%.
Η ΕΚΤ μόλις κράτησε τα επιτόκια στο 4,5%.
Έτσι, η ΕΕ ήπιε.. το αίμα των επενδυτών με εφορμή την πανδημία του COVID από την οι οποίοι τώρα έχουν τεράστιες απώλειες.
Μερικοί από αυτούς τους επενδυτές, φυσικά, ήταν οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες.
Ένα ομόλογο SURE 7 δισ. ευρώ με κουπόνι 0,1% και λήξη τον Οκτώβριο του 2040 διαπραγματεύεται τώρα με απόδοση 3,867%.
Τώρα, αυτό δεν φαίνεται τόσο κακό μέχρι να καταλάβετε την τιμή αυτού του ομολόγου, το οποίο διαπραγματεύεται με διαφορά προσφοράς/ζήτησης 0,54/0,55… ή απώλεια 45%.
Αυτό το συγκεκριμένο ομόλογο SURE έχει ανακάμψει σε τιμή πίσω στα 0,61 δολ. περίπου, μετά από ένα από τα μεγαλύτερα ράλι στις αγορές κρατικών ομολόγων στην ιστορία έως το τέλος του 2023.
Αλλά αυτή είναι επίσης μόνο η αναγραφόμενη τιμή.
Δεν υπάρχει επίσημη τιμής σε αυτά, καθώς διαπραγματεύονται κάθε την εβδομάδα στη Φρανκφούρτη όπου γίνεται η τιμολόγηση .
Δεν πρόκειται για πραγματική αγορά δημόσιου χρέους.
Αποτελεί, ωστόσο, ένα τεράστιο πολιτικό εργαλείο.
Διότι έδωσαν στην Επιτροπή της ΕΕ τη δυνατότητα να επιβάλλει φόρους για να πληρώσει το κουπόνι του 0,1%.
Είναι ο κρατικός φόρος και η δαπάνη ισοδυναμεί «φιλοδώρημα». \
Είναι μόνο μια μικρή επιβάρυνση στον λογαριασμό του παντοπωλείου σας… ή οτιδήποτε άλλο.
Ένα πρόβλημα είναι ότι οι αρχικοί επενδυτές σε αυτά τα ομόλογα εξακολουθούν να έχουν απώλειες 40%.
Εάν ο πρώτος γύρος των εκδόσεων πωλείται με έκπτωση 40 έως 50% τι κουπόνι θα έχουν να προσφέρουν για να κάνουν κάποιον να αγοράσει τον επόμενο γύρο;
Και γι’ αυτό υπάρχει τόσο επείγουσα ανάγκη να πιέσουν τις κεντρικές τράπεζες να οδηγήσουν τα επιτόκια σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τα σχέδιά της για δημοσιονομική ολοκλήρωση με την ΕΚΤ να αναγκάζεται να έχει επιτόκιο έως και 4,5% να συμβαδίζει με την Fed του Powell.
Η πολιτική επιτοκίων «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» του Powell πιέζει όχι μόνο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αλλά και παρεμποδίσει τους πολιτικούς στόχους της ελίτ των Βρεξελλών.
Από τα SURE στα πολεμικά ομόλογα
Η μοίρα αυτών των ομολόγων SURE και όλων των μελλοντικών εκδόσεων ομολόγων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντοπίζεται σε αυτό το σημείο.
Στην πραγματικότητα, το μέλλον της ίδιας της ΕΕ κρέμεται σε μια κλωστή
«Τα ευρωομόλογα είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε στο Sputnik ο Tom Luongo, οικονομικός και γεωπολιτικός αναλυτής.
H πρωθυπουργός της Εσθονίας Kallas αποκάλυψε το σχέδιο.
Η αχίλλειος πτέρνα της ΕΕ είναι το ίδιο το ευρώ και η έλλειψη κεντρικής φορολογικής αρχής.
Τα ευρωομόλογα, που εκδίδονται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτού του τύπου είναι ένας άλλος τρόπος να δοθεί αυτή η εξουσία στις Βρυξέλλες, παρακάμπτοντας τις κεντρικές τράπεζες και τα νομοθετικά σώματα των κρατών μελών», πρόσθεσε.
«Αν κάποιος ήταν κυνικός, θα υποψιαζόταν ότι η υποστήριξη της ΕΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε ως επί το πλείστον ώθηση. σε αυτήν την επιθυμία να συγκεντρωθεί η εξουσία στις Βρυξέλλες», υποστήριξε ο Luongo.
«Ξεκινάτε έναν πόλεμο στην Ουκρανία περνώντας σκόπιμα τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας, ανεβάζετε τον πληθωρισμό σε τοπικό επίπεδο και αδειάζετε τις αποθήκες από όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι πλέον ξεπερασμένα. (…)
Εάν χάνετε, όπως χάνετε τώρα, επικαλείστε ψευδώς την απειλή ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία για να δικαιολογήσει τη μετατόπιση των εγχώριων δαπανών σας στον αμυντικό τομέα και την έκδοση ευρωομολόγων για να την πληρώσει».
Αυτό το σχέδιο για τα πολεμικά ομόλογα καλύφθηκε από τους συνήθεις ύποπτους για στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Πρόεδρο της ΕΕ Charles Michel.
Και θέλω να τονίσω εδώ ότι τίποτα σχετικά με αυτό το σχέδιο έχει καθαρά πολιτική στόχευση.
Θα δαπανήσουν ό,τι πολιτικό κεφάλαιο χρειάζονται για να επιβάλουν αυτό το αποτέλεσμα στους λαούς της Ευρώπης.
Ετσι καθίσταται προφανές γιατί θέλουν να κρατήσουν την Ουκρανία μέσα στη μάχη για να δικαιολογήσει τώρα ότι ξοδεύει άλλα 100+ δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπλύνει τις πτωχευμένες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που καταγράφουν τεράστιες απώλειες από όλο το χρέος που αγόρασαν κατά την περίοδο των αρνητικών επιτοκίων.
Αυτή είναι μόνο η αρχή των σχεδίων τους για μεταφορά της κυριαρχίας από τα χέρια των κρατών μελών και παράδοση της στις Βρυξέλλες.
Το δημόσιο χρέος διασφαλίζεται μέσω της φορολογίας και της παραγωγικής ικανότητας του πληθυσμού.
Σε αυτό το σημείο η ΕΕ δεν έχει καμία από τις δύο προυποθέσεις .
NATO uber alles
Όλοι οι βασικοί παίκτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν σύνθημα NATO uber alles.
Αυτό επαναλήφθηκε από όλους, από τον Πρόεδρο Biden στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου μέχρι τη Hilary Clinton,
Πίσω από κάθε τίτλο της προπαγάνδας κρύβεται πάντα ένας βολικός Ρώσος ή Κινέζος μπαμπούλας.
Αλλά το βασικό θέμα είναι να διατηρηθεί η ροή των χρημάτων στο ΝΑΤΟ.
Τα σχόλια του Donald Trump σχετικά με το εάν ο Putin επιτέθηκε σε μια χώρα του ΝΑΤΟ που δεν πλήρωνε το αναλογούν μέρος του ΑΕΠ της στη συμμαχία χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους για να υποστηρίξουν με κομμένη την ανάσα το ΝΑΤΟ.
Αλλά, τελικά, πρόκειται απλώς για την άσκηση ωμής εξουσίας ενάντια στους εγχώριους πληθυσμούς. Ο Πούτιν και ο στρατός του δεν αποτελούν απειλή για το Βερολίνο παρά απειλή για το Κίεβο σε αυτό το σημείο.
Το ΝΑΤΟ, και τα σχέδια να το μεταμορφώσουν σε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, είναι ο λόγος για όλα αυτά.
Η Ευρώπη θέλει τις ΗΠΑ να δαπανήσουν μεχρι.. οικονομικού θανάτου πολεμώντας τη φανταστική απειλή του Putin.
Τα ευρωομόλογα είναι η πραγματική ιστορία.
Καθώς η Ευρώπη έχει επηρεαστεί σοβαρά τις βιομηχανίες της από τη χρηματοπιστωτική κρίση και πολλές από αυτές μεταφέρουν την παραγωγή τους, σε ποιο βαθμό αυτή η στρατηγική για τα ευρωομόλογα μπορεί να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της ηπείρου;
Είναι ευσεβής πόθος του Εσθονού πρωθυπουργού;
Δεν είναι ευσεβής πόθος από την πλευρά της, είναι μέρος της διαδικασίας που σχεδιάστηκε στις Βρυξέλλες.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι καταστρέφοντας σκόπιμα τις εγχώριες οικονομίες της μέσω των lockdown λόγω COVID για να επιτύχει την έγκριση του πρώτου γύρου των ευρωομολόγων.
Τώρα χρησιμοποιούν τη φανταστική απειλή μιας ρωσικής εισβολής για να εκδοθεί ο δεύτερος γύρος.
Ως αποτέλεσμα, ο αρχικός πληθωρισμός και το υπερβολικά ισχυρό ευρώ ως νόμισμα ωθούν τις βιομηχανίες τους σε υπεράκτιες περιοχές. Αλλά αυτό είναι και πάλι μέρος της στρατηγικής.
Διότι για κάθε εργοστάσιο της BASF που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, αυτό που συνοδεύει είναι οι σειρές κανονισμών της ΕΕ που πρέπει να υιοθετήσουν οι τοπικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.
Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να πλήξουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός τρίου κράτους αυξάνοντας το κόστος τους σε τοπικό επίπεδο.
Το δύσκολο γι αυτούς είναι ότι πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια για να συμβαδίσουν με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Καθώς κάθε μήνας όπου η Fed αρνείται να υποχωρήσει στην αυξηση των επιτοκίων τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τα σχέδια των Βρυξελλών.
Ολόκληρο το έργο βασίζεται στη χρήση φθηνών δολαρίων για τη χρηματοδότηση της μετάβασης στο μέλλον χωρίς υδρογονάνθρακες, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους, τις ΗΠΑ, δεσμεύοντάς τον σε άχρηστες αψιμαχίες όπως η Ουκρανία μέσω του ΝΑΤΟ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών