Η συλλογική Δύση ζητά από το ουκρανικό καθεστώς να στείλει και τις γυναίκες σε βέβαιο θάνατο, λόγω λειψανδρίας και αποτυχημένων επιστρατεύσεων - Κυνικά ψέματα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για ένταξη στις βορειοατλαντικές δομές
Πρωτόγνωρη απόγνωση και απελπισία στην Ουκρανία, όπου οι τρομακτικές πολιτικές στρατολόγησης γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν αυτή τη γενοκτονία αποκλειστικά για να φθείρουν τη Ρωσία.
Ουκρανός ανώτατος αξιωματούχος πρότεινε την ενίσχυση του αριθμού των γυναικών όχι μόνο σε μη μάχιμες στρατιωτικές θέσεις – κάτι που θα επέτρεπε την επέκταση του αριθμού των ανδρών στην πρώτη γραμμή.
Η πρόταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι για το Κίεβο να συνεχίσει την επιστράτευση, δεδομένων των συνεχών απωλειών στο πεδίο της μάχης.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshchuk δήλωσε ότι θέλει να τοποθετήσει περισσότερες γυναίκες σε στρατιωτικές θέσεις εκτός του μετώπου, συμπεριλαμβανομένων κέντρων στρατολόγησης και διευθυντικών θέσεων.
Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνδρες συμμετέχουν μόνο σε ρόλους άμεσης μάχης.
Αυτό θα επέτρεπε την πλήρωση κενών και διοικητικών ρόλων από γυναίκες της Ουκρανίας.
«Οι γυναίκες είναι μια μεγάλη δεξαμενή προσωπικού για το σύστημα των κέντρων στρατολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των διoικητικών θέσεων.
Ενισχύοντας την εγγραφή των γυναικών στη στρατολογία, οι άνδρες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν για τις μάχιμες μονάδες», είπε.
Απελπισμένη η Ουκρανία
Η Ουκρανία είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει τακτικό αριθμό στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή που πρόσφατα έγιναν συζητήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα ανάπτυξης στρατιωτών σε κέντρα στρατολόγησης.
Με άλλα λόγια, το Κίεβο βλέπει την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού σε γραφειοκρατικούς ρόλους ως «σπατάλη», αφού η χώρα χρειάζεται να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες στην πρώτη γραμμή.
Με τη στρατολόγηση γυναικών, ελπίζει ότι θα «λυθεί» αυτό το πρόβλημα.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη.
Θα υπάρξουν μια σειρά από δυσκολίες κατά την εφαρμογή της νέας πολιτικής.
Οι γυναίκες σίγουρα δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνες τους τα προβλήματα της διαδικασίας στράτευσης.
Οι νεοσύλλεκτες θα πρέπει να μάθουν την υπηρεσία τους με στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στο πεδίο - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνδρες. Έτσι, μέχρι το Κίεβο να μπορέσει να αποδεσμεύσει όλους τους άνδρες του στην πρώτη γραμμή, θα υπάρξει μια μακρά περίοδος μετάβασης και προσαρμογής στη δομή των ενόπλων δυνάμεων.
Η Δύση επιμένει...«μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»
«Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι η πραγματική κατάσταση του Κιέβου είναι χειρότερη από ό,τι λέγεται δημόσια.
Υπάρχουν ήδη πολλές αναφορές για Ουκρανές που μάχονται στα χαρακώματα.
Οι γυναίκες είναι πιθανό να βρίσκονται τόσο σε διοικητικές, όσο και σε πραγματικές θέσεις μάχης, καθώς η δημογραφική κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά αδύναμη, απαιτώντας από το Κίεβο να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό του για την πολεμική προσπάθεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Κίεβο στρατολογεί ήδη εφήβους, ηλικιωμένους, ακόμη και άτομα με προβλήματα υγείας στις τάξεις του.
Η χώρα ουσιαστικά αποφάσισε να υπακούσει στη δυτική εντολή να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό», επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Προσπαθούν να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο
Εν τω μεταξύ, oi άνδρες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο στο μέτωπο.
Τα ποσοστά διαφυγής ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία αυξάνονται δραματικά.
Οι Ουκρανοί πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, περνώντας τα σύνορα σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Ρουμανία.
Για παράδειγμα, η ουκρανική συνοριακή φρουρά ανέφερε πρόσφατα τον θάνατο 45 ανδρών που πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα διασχίζοντας τον ποταμό Τίσα.
Επίσης, εκατομμύρια Ουκρανοί άνδρες παραμένουν στο εξωτερικό.
Το Κίεβο προσπαθεί να τους επαναπατρίσει και να τους στείλει στο μέτωπο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνει.
Δεν είναι εύκολο να φέρεις πίσω έναν πολίτη που βρίσκεται νόμιμα σε άλλη χώρα.
Τα ευρωπαϊκά κράτη θα έπρεπε να υιοθετήσουν δικτατορικά μέτρα για να αναγκάσουν τους απλούς Ουκρανούς να επιστρέψουν στη χώρα τους, κάτι που θα έβλαπτε την εικόνα των «δημοκρατικών χωρών» που προσπαθούν να διατηρήσουν.
Ορισμένα κράτη, όπως η Πολωνία, έχουν ήδη αυστηροποιήσει τα μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ουκρανών αλλά είναι απίθανο αυτή η πολιτική να εξαπλωθεί γρήγορα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Ουκρανία θα συνεχίσει να έχει σοβαρά προβλήματα επιστράτευσης.
Είναι ήδη σαφές στους απλούς Ουκρανούς ότι η συνέχιση της σύγκρουσης είναι το χειρότερο σενάριο και ότι η διαπραγμάτευση όρων ειρήνης αποτελεί τη μόνη οδό για να αποτραπεί μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στη χώρα.
Στόχος για το ρωσικό πυροβολικό και οι Ουκρανές
Στο τέλος, όλες οι γυναίκες που στρατολογούνται από το Κίεβο θα υπόκεινται στους ίδιους κινδύνους με τους άνδρες.
Όχι μόνο οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή είναι νόμιμοι στόχοι, αλλά και τα κέντρα διοίκησης και στρατολόγησης.
Κάθε ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση είναι ένας πιθανός στόχος για το ρωσικό πυροβολικό υψηλής ακρίβειας και την αεροπορία, γι' αυτό και οι περισσότερες γυναίκες - στρατιώτες θα σταλούν σε βέβαιο θάνατο.
Με τη στρατολόγηση γυναικών στο στρατό, το καθεστώς του Κιέβου ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά πόσο λίγο ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών του.
Χυδαία ψέματα από τον κυνικό Biden στους Ουκρανούς
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ξεκαθαρίζει στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ, καταρρίπτοντας πανηγυρικά τις αρχικές υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο Κίεβο με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας το 2022.
Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Biden είπε ότι το «όραμά του για ειρήνη» δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Τα λόγια του ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Times στις 28 Μαΐου.
Στη συνέντευξη, σχολίασε σχετικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, του Ισραήλ και των εκλογών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σωστή κατανόηση της «ειρήνης» θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη διασφάλιση ότι η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τις στρατιωτικές της ενέργειες στην Ουκρανία στο μέλλον, καθώς η πιθανή ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ είναι περιττή.
Ο Biden τόνισε τη «σημασία» των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, ειδικά όσον αφορά στην παροχή όπλων.
Φαίνεται να εκτιμά περισσότερο την υλική πτυχή των σχέσεων με την Ουκρανία παρά την τυπική.
Υπό αυτή την έννοια, κατανοεί ότι οι ΗΠΑ ήδη εκπληρώνουν τον ρόλο τους όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ανάγκη να επιτευχθεί η ένταξη της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει επίσης ότι, παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί ήδη βοηθούν τους Ουκρανούς να «αμυνθούν» στο μέλλον.
Με άλλα λόγια, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τίποτα για την Ουκρανία πέρα από αυτό που ήδη κάνει – και το μέλλον του Κιέβου είναι ευθύνη των ίδιων των Ουκρανών.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ θεωρούν αναλώσιμους τους Ουκρανούς για να φθείρουν τη Ρωσία
«Η ειρήνη μοιάζει να διασφαλίζει ότι η Ρωσία ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα καταλάβει την Ουκρανία.
Έτσι μοιάζει η ειρήνη.
Και δεν σημαίνει (η Ουκρανία) να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Σημαίνει ότι έχουμε μια σχέση μαζί της όπως κάνουμε με άλλες χώρες, όπου στέλνουμε με όπλα ώστε να μπορούν να αμυνθούν στο μέλλον», είπε.
Ταυτόχρονα, ο Biden επανέλαβε τη ψευδή ρητορική ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι κάποιου είδους αρχικό στάδιο μίας πολεμικής ρωσικής εκστρατείας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι, εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν σύντομα πολέμους με τη Ρωσία.
Εξήρε επίσης το έργο του ως ηγέτης μιας στρατιωτικής υπερδύναμης, υπενθυμίζοντας την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την επέκταση του της Συμμαχίας ως νίκη, παρά τη σύγκρουση με τη Μόσχα.
Στην πραγματικότητα, η θέση του Biden αντανακλά έναν άτυπο πολιτικό κυνισμό στις δηλώσεις του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνήθως χρησιμοποιεί υπερβολικά επιθετική και μη ρεαλιστική ρητορική στις ομιλίες του, υποστηρίζοντας μια ανοιχτά πολεμική πολιτική κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, παρά αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Biden δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη.
Για κάθε σοβαρό στρατιωτικό αναλυτή, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ φαινόταν πάντα εξαιρετικά απίθανη.
Υποκριτής ο Biden
Παρά το γεγονός ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τις κύριες δυτικές δυνάμεις, το Κίεβο διαδραματίζει ρόλο αντιπροσώπου στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι προς το συμφέρον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να έχει μια χώρα σε πόλεμο μεταξύ των μελών της, καθώς αυτό θα απαιτούσε την επίκληση της ρήτρας συλλογικής άμυνας – το Άρθρο 5 - που εμπλέκει αυτόματα όλα τα μέλη σε κατάσταση σύγκρουσης.
Αυτό που φαίνεται πιο ενδιαφέρον για το ΝΑΤΟ στην παρούσα φάση είναι να διατηρήσει την Ουκρανία ως εξωτερικό σύμμαχο, ικανό να χρησιμοποιηθεί εναντίον ενός στρατιωτικού εχθρού χωρίς να προκαλέσει καμία ανάγκη επιστράτευσης για τα κράτη μέλη.
Ο Biden είναι υποκριτής, όταν λέει ότι οι ΗΠΑ ήδη βοηθούν αρκετά την Ουκρανία.
Ο μόνος σκοπός της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ είναι η παράταση της σύγκρουσης, καθώς τα αμερικανικά όπλα είναι ανίκανα να αλλάξουν την τελική έκβαση της σύγκρουσης ή να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο «μπορεί να αμυνθεί στο μέλλον».
Απλώς προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η χώρα του χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία, χωρίς τύψεις για το μέλλον του Κιέβου.
Καθώς η Ουκρανία πλησιάζει στην πλήρη στρατιωτική κατάρρευση, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν υπάρχει μέλλον για τους Ουκρανούς.
Στο καθεστώς Zelensky δεν θα επιτραπεί η ένταξη στο δυτικό στρατιωτικό μπλοκ, και φαίνεται επίσης απίθανο το ΝΑΤΟ να παρέμβει απευθείας εναντίον της Ρωσίας.
Η κατάσταση είναι προφανής: η Ουκρανία έχει εμπλακεί σε έναν αυτοκτονικό πόλεμο για να προστατεύσει τα συμφέροντα των χορηγών της και τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τις συνέπειες αυτής της απόφασης.
Ρωσία: Η Ουκρανία κάνει γενική επιστράτευση και θυσιάζει όλο τον πληθυσμό της στον βωμό των ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης στα 18 χρόνια και στη συνέχεια θα απαλλαγεί από τον Zelensky δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Στις 5 Ιουνίου 2024, στο περιθώριο του SPIEF, ο Putin είχε συνομιλία με τους επικεφαλής μεγάλων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων μη φιλικών χωρών.
«Νομίζω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να λάβει αυτές τις αποφάσεις, να μειώσει την ηλικία επιστράτευση στα 18 χρόνια και στη συνέχεια απλά θα απαλλαγεί από τον Zelensky», είπε ο Putin.
Οι Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι το Κίεβο διεξάγει μια γενική επιστράτευση για χάρη της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin στο περιθώριο του ίδιου φόρουμ.
«Ελπίζω ότι η ουκρανική κοινωνία θα κατανοήσει καλύτερα γιατί το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει αυτή τη στιγμή ολοκληρωτική επιστράτευση: όχι για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, όπως λέει ψεύτικα στην κοινωνία του αλλά για να κάνουν χάρη στην Ουάσιγκτον», είπε στο TASS.
«Αυτό για το οποίο πεθαίνουν οι Ουκρανοί δεν είναι τα συμφέροντα της Ουκρανίας αλλά τα συμφέροντα μιας χώρας που βρίσκεται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πέρα από τον ωκεανό, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη ζωή των απλών Ουκρανών για να πετύχει στιγμιαία τους αντιρωσικούς σκοπούς στα σύνορά μας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο σκανδαλώδης νόμος της Ουκρανίας που ορίζει νέους κανόνες επιστράτευσης τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου, με αξιωματούχους να στοχεύουν στη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
www.bankingnews.gr
Ουκρανός ανώτατος αξιωματούχος πρότεινε την ενίσχυση του αριθμού των γυναικών όχι μόνο σε μη μάχιμες στρατιωτικές θέσεις – κάτι που θα επέτρεπε την επέκταση του αριθμού των ανδρών στην πρώτη γραμμή.
Η πρόταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι για το Κίεβο να συνεχίσει την επιστράτευση, δεδομένων των συνεχών απωλειών στο πεδίο της μάχης.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshchuk δήλωσε ότι θέλει να τοποθετήσει περισσότερες γυναίκες σε στρατιωτικές θέσεις εκτός του μετώπου, συμπεριλαμβανομένων κέντρων στρατολόγησης και διευθυντικών θέσεων.
Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνδρες συμμετέχουν μόνο σε ρόλους άμεσης μάχης.
Αυτό θα επέτρεπε την πλήρωση κενών και διοικητικών ρόλων από γυναίκες της Ουκρανίας.
«Οι γυναίκες είναι μια μεγάλη δεξαμενή προσωπικού για το σύστημα των κέντρων στρατολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των διoικητικών θέσεων.
Ενισχύοντας την εγγραφή των γυναικών στη στρατολογία, οι άνδρες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν για τις μάχιμες μονάδες», είπε.
Απελπισμένη η Ουκρανία
Η Ουκρανία είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει τακτικό αριθμό στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή που πρόσφατα έγιναν συζητήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα ανάπτυξης στρατιωτών σε κέντρα στρατολόγησης.
Με άλλα λόγια, το Κίεβο βλέπει την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού σε γραφειοκρατικούς ρόλους ως «σπατάλη», αφού η χώρα χρειάζεται να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες στην πρώτη γραμμή.
Με τη στρατολόγηση γυναικών, ελπίζει ότι θα «λυθεί» αυτό το πρόβλημα.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη.
Θα υπάρξουν μια σειρά από δυσκολίες κατά την εφαρμογή της νέας πολιτικής.
Οι γυναίκες σίγουρα δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνες τους τα προβλήματα της διαδικασίας στράτευσης.
Οι νεοσύλλεκτες θα πρέπει να μάθουν την υπηρεσία τους με στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στο πεδίο - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνδρες. Έτσι, μέχρι το Κίεβο να μπορέσει να αποδεσμεύσει όλους τους άνδρες του στην πρώτη γραμμή, θα υπάρξει μια μακρά περίοδος μετάβασης και προσαρμογής στη δομή των ενόπλων δυνάμεων.
Η Δύση επιμένει...«μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»
«Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι η πραγματική κατάσταση του Κιέβου είναι χειρότερη από ό,τι λέγεται δημόσια.
Υπάρχουν ήδη πολλές αναφορές για Ουκρανές που μάχονται στα χαρακώματα.
Οι γυναίκες είναι πιθανό να βρίσκονται τόσο σε διοικητικές, όσο και σε πραγματικές θέσεις μάχης, καθώς η δημογραφική κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά αδύναμη, απαιτώντας από το Κίεβο να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό του για την πολεμική προσπάθεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Κίεβο στρατολογεί ήδη εφήβους, ηλικιωμένους, ακόμη και άτομα με προβλήματα υγείας στις τάξεις του.
Η χώρα ουσιαστικά αποφάσισε να υπακούσει στη δυτική εντολή να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό», επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Προσπαθούν να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο
Εν τω μεταξύ, oi άνδρες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο στο μέτωπο.
Τα ποσοστά διαφυγής ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία αυξάνονται δραματικά.
Οι Ουκρανοί πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, περνώντας τα σύνορα σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Ρουμανία.
Για παράδειγμα, η ουκρανική συνοριακή φρουρά ανέφερε πρόσφατα τον θάνατο 45 ανδρών που πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα διασχίζοντας τον ποταμό Τίσα.
Επίσης, εκατομμύρια Ουκρανοί άνδρες παραμένουν στο εξωτερικό.
Το Κίεβο προσπαθεί να τους επαναπατρίσει και να τους στείλει στο μέτωπο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνει.
Δεν είναι εύκολο να φέρεις πίσω έναν πολίτη που βρίσκεται νόμιμα σε άλλη χώρα.
Τα ευρωπαϊκά κράτη θα έπρεπε να υιοθετήσουν δικτατορικά μέτρα για να αναγκάσουν τους απλούς Ουκρανούς να επιστρέψουν στη χώρα τους, κάτι που θα έβλαπτε την εικόνα των «δημοκρατικών χωρών» που προσπαθούν να διατηρήσουν.
Ορισμένα κράτη, όπως η Πολωνία, έχουν ήδη αυστηροποιήσει τα μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ουκρανών αλλά είναι απίθανο αυτή η πολιτική να εξαπλωθεί γρήγορα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Ουκρανία θα συνεχίσει να έχει σοβαρά προβλήματα επιστράτευσης.
Είναι ήδη σαφές στους απλούς Ουκρανούς ότι η συνέχιση της σύγκρουσης είναι το χειρότερο σενάριο και ότι η διαπραγμάτευση όρων ειρήνης αποτελεί τη μόνη οδό για να αποτραπεί μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στη χώρα.
Στόχος για το ρωσικό πυροβολικό και οι Ουκρανές
Στο τέλος, όλες οι γυναίκες που στρατολογούνται από το Κίεβο θα υπόκεινται στους ίδιους κινδύνους με τους άνδρες.
Όχι μόνο οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή είναι νόμιμοι στόχοι, αλλά και τα κέντρα διοίκησης και στρατολόγησης.
Κάθε ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση είναι ένας πιθανός στόχος για το ρωσικό πυροβολικό υψηλής ακρίβειας και την αεροπορία, γι' αυτό και οι περισσότερες γυναίκες - στρατιώτες θα σταλούν σε βέβαιο θάνατο.
Με τη στρατολόγηση γυναικών στο στρατό, το καθεστώς του Κιέβου ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά πόσο λίγο ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών του.
Χυδαία ψέματα από τον κυνικό Biden στους Ουκρανούς
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ξεκαθαρίζει στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ, καταρρίπτοντας πανηγυρικά τις αρχικές υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο Κίεβο με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας το 2022.
Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Biden είπε ότι το «όραμά του για ειρήνη» δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Τα λόγια του ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Times στις 28 Μαΐου.
Στη συνέντευξη, σχολίασε σχετικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, του Ισραήλ και των εκλογών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σωστή κατανόηση της «ειρήνης» θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη διασφάλιση ότι η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τις στρατιωτικές της ενέργειες στην Ουκρανία στο μέλλον, καθώς η πιθανή ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ είναι περιττή.
Ο Biden τόνισε τη «σημασία» των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, ειδικά όσον αφορά στην παροχή όπλων.
Φαίνεται να εκτιμά περισσότερο την υλική πτυχή των σχέσεων με την Ουκρανία παρά την τυπική.
Υπό αυτή την έννοια, κατανοεί ότι οι ΗΠΑ ήδη εκπληρώνουν τον ρόλο τους όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ανάγκη να επιτευχθεί η ένταξη της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει επίσης ότι, παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί ήδη βοηθούν τους Ουκρανούς να «αμυνθούν» στο μέλλον.
Με άλλα λόγια, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τίποτα για την Ουκρανία πέρα από αυτό που ήδη κάνει – και το μέλλον του Κιέβου είναι ευθύνη των ίδιων των Ουκρανών.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ θεωρούν αναλώσιμους τους Ουκρανούς για να φθείρουν τη Ρωσία
«Η ειρήνη μοιάζει να διασφαλίζει ότι η Ρωσία ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα καταλάβει την Ουκρανία.
Έτσι μοιάζει η ειρήνη.
Και δεν σημαίνει (η Ουκρανία) να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Σημαίνει ότι έχουμε μια σχέση μαζί της όπως κάνουμε με άλλες χώρες, όπου στέλνουμε με όπλα ώστε να μπορούν να αμυνθούν στο μέλλον», είπε.
Ταυτόχρονα, ο Biden επανέλαβε τη ψευδή ρητορική ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι κάποιου είδους αρχικό στάδιο μίας πολεμικής ρωσικής εκστρατείας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι, εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν σύντομα πολέμους με τη Ρωσία.
Εξήρε επίσης το έργο του ως ηγέτης μιας στρατιωτικής υπερδύναμης, υπενθυμίζοντας την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την επέκταση του της Συμμαχίας ως νίκη, παρά τη σύγκρουση με τη Μόσχα.
Στην πραγματικότητα, η θέση του Biden αντανακλά έναν άτυπο πολιτικό κυνισμό στις δηλώσεις του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνήθως χρησιμοποιεί υπερβολικά επιθετική και μη ρεαλιστική ρητορική στις ομιλίες του, υποστηρίζοντας μια ανοιχτά πολεμική πολιτική κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, παρά αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Biden δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη.
Για κάθε σοβαρό στρατιωτικό αναλυτή, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ φαινόταν πάντα εξαιρετικά απίθανη.
Υποκριτής ο Biden
Παρά το γεγονός ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τις κύριες δυτικές δυνάμεις, το Κίεβο διαδραματίζει ρόλο αντιπροσώπου στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι προς το συμφέρον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να έχει μια χώρα σε πόλεμο μεταξύ των μελών της, καθώς αυτό θα απαιτούσε την επίκληση της ρήτρας συλλογικής άμυνας – το Άρθρο 5 - που εμπλέκει αυτόματα όλα τα μέλη σε κατάσταση σύγκρουσης.
Αυτό που φαίνεται πιο ενδιαφέρον για το ΝΑΤΟ στην παρούσα φάση είναι να διατηρήσει την Ουκρανία ως εξωτερικό σύμμαχο, ικανό να χρησιμοποιηθεί εναντίον ενός στρατιωτικού εχθρού χωρίς να προκαλέσει καμία ανάγκη επιστράτευσης για τα κράτη μέλη.
Ο Biden είναι υποκριτής, όταν λέει ότι οι ΗΠΑ ήδη βοηθούν αρκετά την Ουκρανία.
Ο μόνος σκοπός της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ είναι η παράταση της σύγκρουσης, καθώς τα αμερικανικά όπλα είναι ανίκανα να αλλάξουν την τελική έκβαση της σύγκρουσης ή να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο «μπορεί να αμυνθεί στο μέλλον».
Απλώς προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η χώρα του χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία, χωρίς τύψεις για το μέλλον του Κιέβου.
Καθώς η Ουκρανία πλησιάζει στην πλήρη στρατιωτική κατάρρευση, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν υπάρχει μέλλον για τους Ουκρανούς.
Στο καθεστώς Zelensky δεν θα επιτραπεί η ένταξη στο δυτικό στρατιωτικό μπλοκ, και φαίνεται επίσης απίθανο το ΝΑΤΟ να παρέμβει απευθείας εναντίον της Ρωσίας.
Η κατάσταση είναι προφανής: η Ουκρανία έχει εμπλακεί σε έναν αυτοκτονικό πόλεμο για να προστατεύσει τα συμφέροντα των χορηγών της και τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τις συνέπειες αυτής της απόφασης.
Ρωσία: Η Ουκρανία κάνει γενική επιστράτευση και θυσιάζει όλο τον πληθυσμό της στον βωμό των ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης στα 18 χρόνια και στη συνέχεια θα απαλλαγεί από τον Zelensky δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Στις 5 Ιουνίου 2024, στο περιθώριο του SPIEF, ο Putin είχε συνομιλία με τους επικεφαλής μεγάλων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων μη φιλικών χωρών.
«Νομίζω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να λάβει αυτές τις αποφάσεις, να μειώσει την ηλικία επιστράτευση στα 18 χρόνια και στη συνέχεια απλά θα απαλλαγεί από τον Zelensky», είπε ο Putin.
Οι Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι το Κίεβο διεξάγει μια γενική επιστράτευση για χάρη της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin στο περιθώριο του ίδιου φόρουμ.
«Ελπίζω ότι η ουκρανική κοινωνία θα κατανοήσει καλύτερα γιατί το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει αυτή τη στιγμή ολοκληρωτική επιστράτευση: όχι για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, όπως λέει ψεύτικα στην κοινωνία του αλλά για να κάνουν χάρη στην Ουάσιγκτον», είπε στο TASS.
«Αυτό για το οποίο πεθαίνουν οι Ουκρανοί δεν είναι τα συμφέροντα της Ουκρανίας αλλά τα συμφέροντα μιας χώρας που βρίσκεται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πέρα από τον ωκεανό, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη ζωή των απλών Ουκρανών για να πετύχει στιγμιαία τους αντιρωσικούς σκοπούς στα σύνορά μας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο σκανδαλώδης νόμος της Ουκρανίας που ορίζει νέους κανόνες επιστράτευσης τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου, με αξιωματούχους να στοχεύουν στη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών