Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ρώσος Πρόεδρος Putin έθεσε τους όρους ειρήνης – Παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας, θα δοθεί τελική λύση

O Ρώσος Πρόεδρος Putin έθεσε τους όρους ειρήνης – Παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας, θα δοθεί τελική λύση
Ο Putin απαιτεί  την παράδοση σημαντικού τμήματος του εδάφους της Ουκρανίας και την ουκρανική στρατιωτική συνθηκολόγηση πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin χρησιμοποίησε μια συνάντηση με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Orban στις 5 Ιουλίου για να αντιταχθεί πλήρως σε μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων και εξέφρασε τη δέσμευσή του να επιδιώξει ένα «τελικό» τέλος του πολέμου που θα πετύχαινε τον στόχο του.
Ο Putin συναντήθηκε με τον Orban στη Μόσχα και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν την Ουκρανία και τη δυνατότητα μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων.
Ο Ρώσος Πρόεδρος απέρριψε ρητά τη ρωσική συμμετοχή σε οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Ο Putin δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός, καθώς αυτό θα επέτρεπε στην Ουκρανία να ανασυνταχθεί και να «επανεξοπλιστεί και ότι η Ρωσία αντ' αυτού ευνοεί ένα «πλήρη» και «τελικό» τέλος της σύγκρουσης.
Ο Putin απαιτεί τόσο την παράδοση σημαντικού τμήματος του εδάφους της Ουκρανίας και την ουκρανική στρατιωτική συνθηκολόγηση πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Ο Putin ζήτησε την πλήρη αποχώρηση της Ουκρανίας από το «Donbass και Novorossiya» ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του με τον Orban
Τα σύνορα της Novorossiya αμφισβητούνται μεταξύ των Ρώσων υπερεθνικιστών, ωστόσο, και ο Putin και το Κρεμλίνο έχουν υποδείξει συνήθως ότι έχουν στόχους εδαφικής κατάκτησης πέρα από τα διοικητικά όρια των τεσσάρων περιφερειών που η Ρωσία έχει προσαρτήσει
Ο Putin επικαλέστηκε επίσης ανησυχίες στις 4 Ιουλίου σχετικά με την ουκρανική στρατιωτική ανασύσταση και επέκταση κατά τη διάρκεια μιας πιθανής κατάπαυσης του πυρός για να ζητήσει την «μη αναστρέψιμη» «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις.
O Putin έχει ζητήσει εδώ και καιρό την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιούσε τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας για να επιτύχει τον άλλο στόχο του να καθαιρέσει τη κυβέρνηση της Ουκρανίας και να την αντικαταστήσει με μια φιλορωσική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης