Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ιράν: Ολοκληρώνεται η ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών με τη Ρωσία

Κεντρική Τράπεζα Ιράν:  Ολοκληρώνεται η  ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών με τη Ρωσία
Οι τραπεζικές κάρτες του συστήματος Shetab του Ιράν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξυπνες κάρτες Amber σε όλα τα ΑΤΜ σε ολόκληρη τη Ρωσία
Η Μόσχα και η Τεχεράνη ολοκλήρωσαν την ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών της Ρωσίας Mir και του συστήματος πληρωμών Shetab του Ιράν, δήλωσε ο διοικητής της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας Mohammad Reza Farzin το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πλευρές οριστικοποίησαν τις προετοιμασίες για τη σύνδεση του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir με το σύστημα Shetab του Ιράν και αυτό το έργο έχει εισέλθει σε επιχειρησιακή φάση», δήλωσε ο Farzin κατά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη, όπου είχε συνομιλίες με τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina. . Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε τις δηλώσεις του.
Ο Farzin είπε ότι στην πρώτη πόλη, που ξεκινά στις 22 Αυγούστου, «οι τραπεζικές κάρτες του συστήματος Shetab του Ιράν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξυπνες κάρτες Amber σε όλα τα ΑΤΜ σε όλη τη Ρωσία και οι Ιρανοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη σε ρούβλια από τα ρωσικά ΑΤΜ χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους».
«Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα πληρωμής με ρωσικές κάρτες στο Ιράν», επισήμανε ο Farzin, προσθέτοντας ότι, στο τρίτο στάδιο, οι Ιρανοί θα μπορούν να πληρώνουν με κάρτα Shetab στα ρωσικά καταστήματα μέσω ενός συνηθισμένου τραπεζικού τερματικού.
Τον Απρίλιο του 2024, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι το έργο για τη χρήση καρτών Mir είχε εισέλθει στο στάδιο της υλοποίησης.
Τον Μάιο του 2022, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι οι χώρες συζητούσαν πώς να ενοποιήσουν τα συστήματα πληρωμών Mir και Shetab

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης