Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus (Γερμανικό ΜΜΕ): Η συνάντηση Orban – Putin διέψευσε τη θέση της Δύσης… ότι η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται

Focus (Γερμανικό ΜΜΕ): Η συνάντηση Orban – Putin διέψευσε τη θέση της Δύσης… ότι η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται
«Για πρώτη φορά, αυτό που ισχυρίστηκαν οι Ευρωπαίοι τώρα διαψεύδεται - είναι φυσικό και προφανές ότι όλοι μπορούν να μιλήσουν με τον Putin», τόνισε το Focus
Η συνάντηση μεταξύ του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban και του Putin αντέκρουσε τη θέση των δυτικών πολιτικών ότι δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ulrich Reitz επικεφαλής ανταποκριτής του Γερμανικού περιοδικού Focus.
« Η ΕΕ είναι θυμωμένη γιατί με μεγάλη δυσκολία συμφώνησε σε μια ενιαία στρατηγική, η οποία λέει: δεν υπάρχει εναλλακτική από τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία.
Συμφώνησε σε αυτό με μεγάλη δυσκολία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως ηγέτη Δύναμη του ΝΑΤΟ», σημείωσε το Focus.
Ωστόσο, ο Viktor Orban, «παρά την εντολή», πέταξε στη Μόσχα , όπου τον συνάντησε ο Putin, ενώ εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνούνται το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο ηγέτη.
«Για πρώτη φορά, αυτό που ισχυρίστηκαν οι Ευρωπαίοι τώρα διαψεύδεται - είναι φυσικό και προφανές ότι όλοι μπορούν να μιλήσουν με τον Putin», τόνισε το Focus.
Κατά τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, ο Putin και ο Orban συζήτησαν θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, η επίσκεψη υπαγορεύτηκε από τα συμφέροντα της χώρας του, καθώς και από την επιθυμία να επιτευχθεί ειρήνη.
Το ταξίδι του πολιτικού προκάλεσε έντονη αντίδραση στη Δύση.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell , και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, εξέδωσαν ειδικές δηλώσεις στις οποίες τόνισαν ότι ο Orban δεν εκπροσωπεί την ΕΕ στον εξωτερικό χώρο και δεν έχει ευρωπαϊκή εντολή να επισκεφθεί τη Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού φέρεται να παραβιάζει την ενότητα της Δύσης όσον αφορά την πολιτική για την Ουκρανία.
Ο Orban, σχολιάζοντας τις επιθέσεις εκπροσώπων της ΕΕ, επεσήμανε ότι λόγω της «ανοησίας των γραφειοκρατών των Βρυξελλών», οι προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία δεν αποφέρουν αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης