Οι προειδοποιήσεις του έμπειρου Ρώσου διπλωμάτη Konstantin Gavrilov για την καταστροφική στρατηγική που ακολουθεί η Δύση υπό τις ΗΠΑ
Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρατηρήσει «με ποια ευκολία οι «διατλαντικοί σύμμαχοι» βυθίζονται βαθύτερα στη δίνη της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου», «παραμερίζοντας όλες τις συμφωνίες που εγκρίθηκαν» στο παρελθόν.
Η Ρωσία έπρεπε να εμποδίσει τις συνεδριάσεις του Φόρουμ για τη Συνεργασία για την Ασφάλεια (FSC) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ως απάντηση σε απαράδεκτες ενέργειες της κροατικής προεδρίας του φόρουμ, υπογραμμίζει ο Gavrilov.
«Μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού γύρου των συνομιλιών, ως απάντηση στις κραυγαλέα ενέργειες της κροατικής προεδρίας, έπρεπε να αποκλείσουμε πέντε συνεδριάσεις της FSC. Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα να πραγματοποιούμε τακτικές συνεδριάσεις του φόρουμ όταν το κράτος τίθεται σε μειονεκτική θέση. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή τη γραμμή έως ότου οι εκ περιτροπής προεδρίες στο έργο τους αρχίσουν να τηρούν τις αρχές της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της εκτίμησης των συμφερόντων όλων των συμμετεχόντων κρατών χωρίς εξαίρεση», έγραψε.
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση έφτασε σε παράλογη έκταση όταν η κροατική προεδρία απαγόρευσε στη Ρωσία να συμπεριλάβει φοιτητές από το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) ως μέλη ακροατηρίου σε μια διαδικτυακή συνάντηση του Φόρουμ.
Το Φόρουμ για τη Συνεργασία στην Ασφάλεια (FSC) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη χρησιμοποιείται τώρα από τη Δύση ως εργαλείο για πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Gavrilov.
«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο υπόβαθρο, το FSC έχει πάψει να ενδιαφέρει τα δυτικά συμμετέχοντα κράτη ως πλατφόρμα επαγγελματικής συζήτησης για θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη και είναι όλο και περισσότερο σε ζήτηση ως εργαλείο για την υποστήριξη του πολέμου πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».
Ο Gavrilov δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες παραβιάζουν τις αρχές του ΟΑΣΕ σχετικά με τη μεταφορά συμβατικών όπλων και τον έλεγχο των φορητών συστημάτων αεράμυνας (MANPADS).
«Σήμερα, κατά παράβαση των Αρχών του ΟΑΣΕ που διέπουν τις μεταφορές συμβατικών όπλων [του 1993], η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δίνουν όπλα στην Ουκρανία χωρίς να ανησυχούν για τη χρήση τους από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον πολιτικών υποδομών και αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας , είναι αδύνατο να μιλήσουμε για ένα νέο καθεστώς ελέγχου των όπλων στην Ευρώπη», είπε ο διπλωμάτης.
«Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά ότι η Δύση, από το 2014, αγνόησε τις κατάφωρες παραβιάσεις της Ουκρανίας τουλάχιστον 26 σημείων του Εγγράφου της Βιέννης 2011».
«Το γεγονός ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι μόνο μέρος ενός συστημικού προβλήματος που επηρεάζει το FS έχει γίνει σαφές εδώ και πολύ καιρό.
«Οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη μαύρη τρύπα της κρίσης στην Ουκρανία».
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών