Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Οι Παλαιστίνιοι είναι όμηροι ενός αποκρουστικού κράτους - Ένας πλήρους κλίμακας πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδηγεί σε αστάθεια

Medvedev: Οι Παλαιστίνιοι είναι όμηροι ενός αποκρουστικού κράτους - Ένας πλήρους κλίμακας πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδηγεί σε  αστάθεια
Είναι σαφές σε όλους ότι ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας είναι ο μόνος τρόπος για κλονισμένη ειρήνη στην περιοχή, έγραψε ο Medvedev στο Telegram
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitri Medvedev έγραψε σε μήνυμά του ότι ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή είναι ο μόνος τρόπος για μια κλονισμένη ειρήνη στην περιοχή.
"Ο κλοιός στη Μέση Ανατολή σφίγγει.
Λυπάμαι για την απώλεια αθώων ζωών.
Είναι απλώς όμηροι ενός αποκρουστικού κράτους - των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εν τω μεταξύ, είναι σαφές σε όλους ότι ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας είναι ο μόνος τρόπος για κλονισμένη ειρήνη στην περιοχή», έγραψε ο Medvedev στο Telegram.
Την Τετάρτη, το παλαιστινιακό κίνημα Hams ανέφερε το θάνατο του πολιτικού του ηγέτη Ismail Haniyeh ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης στην κατοικία του στην Τεχεράνη, όπου είχε φτάσει για να συμμετάσχει στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν.

Το κίνημα κατηγόρησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Haniyeh και είπε ότι η επίθεση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να σχολιάσει τον θάνατο του πολιτικού αρχηγού της Hamas και την ανάμειξη του Ισραήλ.
Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού δήλωσαν ότι δεν απαντούν στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη δολοφονία του Haniyeh.
Η Jerusalem Post ανέφερε ότι οι ισραηλινές αρχές έδωσαν εντολή στους υπουργούς να μην μιλήσουν για τον θάνατο του Haniyeh.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov χαρακτήρισε τον θάνατο του Haniyeh μια απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία που απειλεί περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολοφονία του Ismail Haniyeh θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στις έμμεσες επαφές μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ, οι οποίες πρόσφεραν ένα πλαίσιο για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας με αμοιβαία αποδεκτούς όρους», δήλωσε ο Αναπληρωτής διεθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Andrey Nastasyin
«Η Ρωσία επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις της προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε βήμα που θα μπορούσε να επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης