Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω γεωοικονομικού κινδύνου - Στο -2,3% DAX

Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω γεωοικονομικού κινδύνου - Στο -2,3% DAX
Οι μετοχές της Rolls-Royce σημείωσαν άλμα άνω του 11% σε ιστορικό υψηλό
Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν την Πέμπτη, λόγω του ισχυρού γεωοικονομικού κινδύνου που προκύπτει από τη Μέση Ανατολή, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed και των δηλώσεων Powell.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 2,28% στις 18.086 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση -1% στις 8.283 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.370 μον. με πτώση 2,14%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε στις 32.857 μονάδες με απώλειες 2,68%.
σφδασδφασαδφσφαδ.JPG
Τα αυτοκίνητα και οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν απώλειες 1,83% και 1,54% αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές λιανικού εμπορίου πρόσθεσαν 1,21%.
Οι μετοχές της Rolls-Royce σημείωσαν άλμα άνω του 11% σε ιστορικό υψηλό,  αφού η εταιρεία επανέφερε το μέρισμά της και αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Μείωσε τα επιτόκια η BoE

Στην πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020, προχώρησε η Bank of England, μειώνοντας το βασικό επιτόκιο στο 5% κατά 25 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, πέντε μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) ψήφισαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και τέσσερα κατά. Το όργανο επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να μειώσει τον πληθωρισμό στη χώρα στο στόχο του 2% «με τρόπο που να συμβάλλει στη διατήρηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης» σημειώνοντας ότι το ετήσιο ποσοστό έφτασε σε αυτό το ποσοστό τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Το MPC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 2,5% το β' εξάμηνο του έτους λόγω των υφιστάμενων εγχώριων πιέσεων.
Τέλος, η ΒοΕ επανέλαβε την ετοιμότητά της να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική περιοριστική για όσο διάστημα είναι απαραίτητο ώστε να έχει μεσοπρόθεσμα το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού. «Η Επιτροπή ... θα αποφασίζει τον κατάλληλο βαθμό περιοριστικότητας της νομισματικής πολιτικής σε κάθε συνεδρίαση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Barclays: Πτώση κερδών στα 1,2 δισ. στερλίνες το β' τρίμηνο 2024, αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Στο εταιρικό μέτωπο, η Barclays ανακοίνωσε την Πέμπτη καθαρά κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2024 που αποδίδονται στους μετόχους, ύψους 1,2 δισ. λιρών, ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους στις βασικές μονάδες του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αποδιδόμενα καθαρά κέρδη 1,03 δισ. στερλινών για την περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, σε μείωση από τα 1,3 δισ. στερλίνες που είχαν καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Οι μετοχές σημείωναν άνοδο 2%.
Η Barclays ανακοίνωσε έσοδα 6,3 δισ. στερλινών για το τελευταίο τρίμηνο, πάνω από την πρόβλεψη των 6,25 δισ. στερλινών.
Ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 750 εκατ. στερλινών.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους στην καταναλωτική τράπεζα της Barclays μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση στα 3,15 δισ. στερλίνες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, καθώς το καθαρό περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε από 3,2% σε 3,15%.
Τα έσοδα της εταιρικής τράπεζας της Barclays μειώθηκαν κατά 6%, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα από τη δεξαμενή ρευστότητας αντιστάθμισαν το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.
Οι επιδόσεις ήταν ισχυρότερες στην επενδυτική της τράπεζα, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε 3,02 δισ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης