Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ: Αυτό ήταν το σχέδιο του Ιράν για στρατολόγηση Ισραηλινών - Επιχείρηση με ψεύτικα προφίλ

Μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ: Αυτό ήταν το σχέδιο του Ιράν για στρατολόγηση Ισραηλινών - Επιχείρηση με ψεύτικα προφίλ
Η Shin Bet «αποκάλυψε ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούσαν ιρανοί πράκτορες πληροφοριών
Μια επιχείρηση των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών για τη στρατολόγηση πολιτών από το Ισραήλ με σκοπό την κατασκοπεία, ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε η Shin Bet, ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας.
Ειδικότερα, η γενική υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ «αποκάλυψε ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούσαν ιρανοί πράκτορες πληροφοριών προς όφελος των προσπαθειών στρατολόγησης Ισραηλινών πολιτών.
«Τους τελευταίους μήνες, αξιωματούχοι των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών έρχονται σε επαφή με Ισραηλινούς πολίτες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα σε μια προσπάθεια να τους στρατολογήσουν για να εκτελέσουν διάφορα καθήκοντα στο Ισραήλ - τα οποία έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους», ανέφερε η Shin Bet σε επίσημο ανακοινωθέν.
Μάλιστα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, εντοπίστηκαν και παρακολουθήθηκαν πολλά εικονικά προφίλ, για τα οποία η Shin Bet υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις , καθώς παρουσιάζει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό .

1_756.JPG

2_546.JPG

3_327.JPG

Επιπλέον, εντοπίστηκαν διαφημίσεις σε ομάδες και λογαριασμούς του Telegram για λογαριασμό της μυστικής υπηρεσίας της Τεχεράνης που, όπως λένε οι Ισραηλιοί προσφέρουν «ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές» θέσεις εργασίας μαζί με υπόσχεση υψηλών αποδοχών για την απόδοσή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης