Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Σοκ από τις δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΟΙΚ - H λιμοκτονία αμάχων είναι έγκλημα πολέμου

OHE: Σοκ από τις δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΟΙΚ - H λιμοκτονία αμάχων είναι έγκλημα πολέμου
Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις αυτές, που παρακινούν επίσης στο μίσος εναντίον αθώων αμάχων
Σχετικά Άρθρα
«Συγκλονισμένος» από τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich για τον λιμό στη Γάζα, δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Türk.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε μια διάσκεψη για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, ο Smotrich δήλωσε: «Κανείς δεν θα μας αφήσει να αφήσουμε δύο εκατομμύρια ανθρώπους να πεθάνουν από την πείνα, αν και ίσως αυτό να ήταν δικαιολογημένο και ηθικό προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι» που κρατούνται εκεί αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Volker Türk «έχει συγκλονιστεί από τις δηλώσεις του υπουργού, σύμφωνα με τον οποίο θα ήταν δικαιολογημένο και ηθικό να αφεθούν να πεθάνουν από την πείνα δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Jeremy Laurence, που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στην τακτική συνέντευξη Τύπου.
«Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις αυτές, που παρακινούν επίσης στο μίσος εναντίον αθώων αμάχων», είπε, υπογραμμίζοντας πως «η λιμοκτονία αμάχων ως μέθοδος πολέμου είναι έγκλημα πολέμου». «Η δημόσια αυτή δήλωση κινδυνεύει να παρακινήσει στο να διαπραχθούν και άλλα ειδεχθή εγκλήματα», επέμεινε.
Υπογράμμισε επίσης πως «τέτοιες δηλώσεις, ιδιαίτερα δημόσιων εκπροσώπων, πρέπει να σταματήσουν αμέσως» και «πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας», κατά πρώτον από το εν λόγω κράτος.
«Είναι ως εκ τούτου μια άμεση έκκληση στις ισραηλινές αρχές να παρακολουθήσουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά (…) Είναι το πρώτο στάδιο. Είναι ευθύνη των Ισραηλινών», είπε ο Jeremy Laurence.
«Επαναλαμβάνουμε αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν και η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορεί να εισέλθει στη Γάζα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης