Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hamas ενδέχεται να συναντήσει μεσολαβητές μετά τις διαβουλεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα

Η Hamas ενδέχεται να συναντήσει μεσολαβητές μετά τις διαβουλεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα

Η απουσία της οργάνωσης από τις συνομιλίες, ωστόσο, δεν εξαλείφει τις πιθανότητες προόδου, καθώς ο επικεφαλής της διαπραγματευτής Khalil al-Hayya βρίσκεται στη Ντόχα

Σχετικά Άρθρα
Η Hamas έχει εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με τις πιθανότητες οι συνομιλίες να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα, κατηγορώντας το Ισραήλ για στασιμότητα.
«Η μετάβαση σε νέες διαπραγματεύσεις επιτρέπει στην κατοχή να επιβάλει νέους όρους και να χρησιμοποιήσει τον λαβύρινθο της διαπραγμάτευσης για να πραγματοποιήσει περισσότερες σφαγές», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο ανώτερος αξιωματούχος της Hamas, Abu Zuhri.
Η απουσία της οργάνωσης από τις συνομιλίες, ωστόσο, δεν εξαλείφει τις πιθανότητες προόδου, καθώς ο επικεφαλής της διαπραγματευτής Khalil al-Hayya βρίσκεται στη Ντόχα και η ομάδα έχει ανοιχτούς διαύλους με την Αίγυπτο και το Κατάρ.
«Η Hamas είναι προσηλωμένη στην πρόταση που της υποβλήθηκε στις 2 Ιουλίου, η οποία βασίζεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στην ομιλία Biden και το κίνημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει αμέσως τη συζήτηση για έναν μηχανισμό για την εφαρμογή του», δήλωσε ο Abu Zuhri.
Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι η Hamas θέλει οι μεσολαβητές να επιστρέψουν σε αυτούς με μια «σοβαρή απάντηση» από το Ισραήλ.
Εάν συμβεί αυτό, λέει η ομάδα, θα συναντηθεί με διαμεσολαβητές μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (15/8/2024).
Ένας αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τη διαδικασία των συνομιλιών είπε ότι οι μεσολαβητές αναμένεται να συνομιλήσουν με τη Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης