Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής προειδοποίηση από την Google – Ιρανοί χάκερς ετοιμάζουν επιθέσεις σε Biden και Trump

Πρωτοφανής προειδοποίηση από την Google – Ιρανοί χάκερς ετοιμάζουν επιθέσεις σε Biden και Trump
Η ομάδα χάκερ σχετίζεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν
Μια ομάδα πειρατείας που συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο αξιωματούχους στις εκστρατείες του προέδρου Joe Biden και του πρώην προέδρου Donald Trump, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον στελεχών της εκστρατείας, σύμφωνα με το τμήμα κυβερνοασφάλειας της Google.
Η έκθεση - που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες αφότου η εκστρατεία του Trump επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι είχε χακαριστεί - δεν αναφέρει εάν οι χάκερ κρύβονται πίσω από τα συγκεκριμένα παραβιασμένα και διαρροή έγγραφα για τα οποία ανέφερε το POLITICO.

Τι είναι η ομάδα των χάκερς

Η Google Threat Analysis Group ανέφερε ότι η APT42, μια ομάδα χάκερ που σχετίζεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, είχε στοχεύσει «τους προσωπικούς λογαριασμούς email περίπου δώδεκα ατόμων που συνδέονται με τον Πρόεδρο Biden και τον πρώην Πρόεδρο Trump».
Αυτά περιελάμβαναν νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και άτομα που εργάζονταν στην εκστρατεία.
Η ανάλυση ανέφερε ότι η Google μπλόκαρε «πολλές» προσπάθειες της APT42 να συνδεθεί στους προσωπικούς λογαριασμούς αυτών των ατόμων, ειδοποίησε τις στοχευμένες καμπάνιες και παρέπεμψε τις υποθέσεις στις αρχές επιβολής του νόμου.
Ωστόσο, η έκθεση δεν επιβεβαιώνει ότι το APT42 βρισκόταν πίσω από οποιαδήποτε επιχείρηση εισβολής και διαρροής, μόνο ότι το Ιράν ενδιαφέρεται για τις εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένης της υποψήφιας για την προεδρία των Δημοκρατικών Αντιπροέδρου Kamala Harris.
Η Google ανέφερε στην έκθεση ότι «συνεχίζει να παρατηρεί ανεπιτυχείς προσπάθειες από το APT42 να παραβιάσει τους προσωπικούς λογαριασμούς ατόμων που συνδέονται με τον Πρόεδρο Biden, την Αντιπρόεδρο Harris και τον πρώην Πρόεδρο Trump, συμπεριλαμβανομένων νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και ατόμων που σχετίζονται με τις εκστρατείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης