Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψέματα από Πεντάγωνο, State Department - H Ουκρανία δεν θα μπορούσε να εισβάλλει στο Kursk χωρίς τη βοήθεια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Ψέματα από Πεντάγωνο, State Department - H Ουκρανία δεν θα μπορούσε να εισβάλλει στο Kursk χωρίς τη βοήθεια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ
Όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές δραστηριότητες, ειδικά οι μακροπρόθεσμες, έχουν τη συνδρομή των ΗΠΑ
Ο ισχυρισμός του αμερικανικού Πενταγώνου και του State Department ότι δεν ήταν ενήμεροι και ότι αιφνιδιάστηκαν από την εισβολή των Ουκρανών στη ρωσική επαρχία Kursk απλά δεν… ευσταθεί επισημαίνει η Karen Kwiatkowski, πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου και απόστρατη αντισυντγματάρχης.
Όπως λέει, ακόμα και τα αμερικανικά ΜΜΕ στέλνουν αντιφατικά μηνύματα.
Για παράδειγμα το CNN επικαλείται Αμερικάνους αξιωματούχους να λένε ότι η εισβολή των Ουκρανών τους αιφνιδίασε, τη στιγμή που το Bloomberg μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Biden και η ΕΕ «έδωσαν την ευλογία τους» στο Κίεβο για την επίθεση στο Kursk.

Εμπλοκή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στο Kursk

«Όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές δραστηριότητες, ειδικά οι μακροπρόθεσμες, έχουν τη συνδρομή των ΗΠΑ όσον αφορά την παρακολούθηση, τις πληροφορίες και την αναγνώριση.
Η εισβολή στο Kursk πληροί αυτές τις προϋποθέσεις…
Τα οπλικά συστήματα περιελάμβαναν συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και μερικά από αυτά λειτουργούν από προσωπικό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» επισημαίνει η Kwiatkowski.

Το σχέδιο

Το σχέδιο της επίθεσης στην περιοχή του Kursk αναπτύχθηκε από κορυφαίους Αμερικάνους αξιωματούχους, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Apty Alaudinov, διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων των Akhmat, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων που συμμετείχαν σε αυτή τη στρατιωτική ενέργεια.
«Δεν πιστεύω ότι Δυτικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ή τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αιφνιδιάστηκαν» λέει η Kwiatkowski.
Όπως επισημαίνει, η λογική της εισβολής ταιριάζει στο προφανές σχέδιο του κατεστημένου των ΗΠΑ «να σπρώξει την Ουκρανία», έχοντας διασφαλίσει ότι εστάλη η τελευταία αποστολή όπλων και χρημάτων και ότι προσπαθεί να «ξεκολλήσει» από μια «στάση» στο ουκρανικό πριν από τις εκλογές.

Μυστικότητα

Επιπλέον, η Kwiatkowski κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολυπλοκότητα και στη μυστικότητα της επιχείρησης στο Kursk.
«Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, εάν οι εγκέφαλοι πίσω από την εισβολή ήταν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan και ο Blinken ή ήταν η «τελευταία ανάσα» του υπό κατάρρευση του ουκρανικού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου και των «ουκροεθνικιστών» λέει η Kwiatkowski
«Αν και τολμηρό, το σχέδιο αυτό ήταν προορισμένο να απωθηθεί, ενώ ήταν ριψοκίνδυνο καθώς κατέστησε ευάλωτο τον στρατό της Ουκρανίας και την υπόλοιπη Ουκρανία» επισημαίνει η Αμερικανίδα αναλύτρια.

Χάος στην κυβέρνηση Biden

Όπως λέει, η άρνηση της Ουάσινγκτον για την εμπλοκή της στην εισβολή προέρχεται από το χάος που επικρατεί στην κυβέρνηση Biden αλλά και στην αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη του καθεστώτος του Κιέβου.
«Είναι απίθανο να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας τους Blinken και Sullivan και Austin να το λύσουν.
Κανένας από αυτούς δεν έχει εκλεγεί, ενώ δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ευφυείς.
Η «επιφυλακτική» προσέγγισή τους μπορεί να σημαίνει ότι σκέφτηκαν ότι μπορεί να πετύχει, όταν σαφώς δεν θα μπορούσε, ή θα μπορούσαν να είναι προσεκτικοί επειδή δεν έχουν ιδέα για το τι θα συμβεί στη συνέχεια στην Ουκρανία όσον αφορά τον Zelensky στην πάλη για την εξουσία στο Κίεβο.
Η προσοχή άλλωστε δικαιολογείται και από την αυξανόμενη σύγχυση και στασιμότητα στην Ουάσιγκτον, καθώς κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει με σιγουριά ποιος θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τους επόμενους πέντε μήνες», τονίζει η Kwiatkowski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης