Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετός διαπραγματεύσεων για τη Γάζα: Η Hamas απορρίπτει τους νέους όρους του Netanyahu - «Βάση συμφωνίας η πρόταση Biden»

Πυρετός διαπραγματεύσεων για τη Γάζα: Η Hamas απορρίπτει τους νέους όρους του Netanyahu - «Βάση συμφωνίας η πρόταση Biden»
Η παλαιστινιακή οργάνωση καθιστά σαφές στους μεσολαβητές ότι «δεν θα δεχτεί περισσότερους ελιγμούς» από το Ισραήλ
Καθώς ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων στη Ντόχα, η Hamas λέει ότι δεν θα διαπραγματευτεί νέους όρους για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατά.
«Δεν βλέπουμε την ανάγκη για μια νέα συμφωνία», ξεκαθάρισε ο Osama Hamdan, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της σουνίτικης οργάνωσης, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
«Δεν απαιτούνται πλέον περισσότερες διαπραγματεύσεις, αλλά μάλλον μια αμερικανική απόφαση να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει» στην πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πριν από λίγους μήνες, πρόσθεσε.
Πηγή της Hamas είπε νωρίτερα ότι η οργάνωση έχει καταστήσει σαφές στους μεσολαβητές ότι «δεν θα δεχτεί περισσότερους ελιγμούς» από το Ισραήλ, εν μέσω αναφορών ότι η κυβέρνηση του Netanyahu προσπαθεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωση 33 αιχμαλώτων σε μια αρχική φάση.
Ο Hamdan κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι απέτυχαν να πιέσουν το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια συμφωνία.
«Παρά τις προσπάθειες του Κατάρ και της Αιγύπτου, η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ ανέλαβε δεσμεύσεις και δεσμεύσεις, δεν κατάφερε –ή ίσως δεν ήθελε– να πιέσει την κατοχή [Ισραήλ] να συμμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες που παρουσίασε», εξήγησε ο Hamdan.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το Ισραήλ «πάντα εμπόδιζε τη διαπραγματευτική διαδικασία» στέλνοντας μη εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες να διαπραγματευτούν, θέτοντας νέους όρους και αρνούμενο να αποσυρθεί από τον Διάδρομο Philadelphi – ένα στενό τμήμα στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου – ή να αποσυρθεί από το πέρασμα της Rafah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης