Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Sullivan (Πρώην Πρέσβης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί πέρασαν την κόκκινη γραμμή στο Kursk

John Sullivan (Πρώην Πρέσβης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί πέρασαν την κόκκινη γραμμή στο Kursk
Ο John Sullivan αναμένει από τον Putin «να απαντήσει όσο πιο αποφασιστικά μπορεί» για την απέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων από το ρωσικό έδαφος.

Δεν είναι μόνο η προειδοποίηση του Κρεμλίνου για μεγάλα αντίποινα, αλλά και ο πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία John Sullivan να λέει στο CNN ότι η Ουκρανία πέρασε την «κόκκινη γραμμή» με την εισβολή στο Kursk και ότι ο Putin θα ενεργήσει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικά για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από ρωσικό έδαφος.
«Οι Ρώσοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν σε αυτό που αποκαλούν σοβαρή πρόκληση ή τρομοκρατικό επεισόδιο και ότι αυτό είναι κάποιο είδος κόκκινης γραμμής που έχουν περάσει οι Ουκρανοί» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη ενέργειες του ουκρανικού στρατού.
Ο John Sullivan πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει από τον Putin «να απαντήσει όσο πιο αποφασιστικά μπορεί» για την απέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων από το ρωσικό έδαφος.
Ο λόγος του διπλωμάτη έγινε γρήγορα πραγματικότητα με τον Ρώσο στρατηγό και διοικητή του συντάγματος ειδικών δυνάμεων Akhmat Apty Alaudinov να ανακοινώνει στις 14 Αυγούστου ότι οι κύριες μονάδες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kursk είχαν σταματήσει και ότι το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους είχε καταστραφεί.
«Αυτή τη στιγμή, μπορώ βασικά να πω ότι αυτές οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ήδη μπλοκαρισμένες, επομένως ο αποκλεισμός από όλες τις κατευθύνσεις ολοκληρώνεται.
Κάπου πίσω μας, υπάρχουν μεμονωμένες ομάδες δολιοφθοράς είναι κάπου στα δάση…
Αλλά οι κύριες δυνάμεις του εχθρού έχουν ήδη σταματήσει, ο αποκλεισμός τους ολοκληρώνεται», είπε ο Alaudinov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης