Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνος πλέον ο Zelensky: Ετοιμάζει νέο Chernobyl στην Ευρώπη μεταξύ 17-19 Αυγούστου - Μεγάλη κινητοποίηση... δημοσιογράφων

Επικίνδυνος πλέον ο Zelensky: Ετοιμάζει νέο Chernobyl στην Ευρώπη μεταξύ 17-19 Αυγούστου - Μεγάλη κινητοποίηση... δημοσιογράφων
Δεν έχει σημασία πόση ζημιά γίνεται στην πραγματικότητα, πόσοι άνθρωποι θα υποφέρουν - Αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα όπως θα αποτυπωθεί στα μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της σύγκρουση, γιατί  τις τελευταίες 48 ώρες ένας τεράστιος αριθμός τέτοιων «δημοσιογράφων» συγκεντρώθηκε ξαφνικά γύρω από ακριβώς δύο μέρη: στη Zaporozhye NPP (που είναι μακριά από το Kursk) και στο Kursk NPP.
Η αποτυχία στα μέτωπα του πολέμου, η αδυναμία να αλλάξει τον ρου του και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά την αποτυχία στο Kursk, καθιστούν επικίνδυνο το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Zelensky που φέρεται προετοιμάζει ένα δόλιο σχέδιο προβοκάτσιας, χτυπώντας τους πυρηνικούς σταθμούς του Kursk ή/και της Zaporοzhye, κι ακολούθως να παρουσιάσει τη Ρωσία ως ένοχη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

Μπορεί το Κίεβο να πραγματοποιήσει μια τέτοια απειλή;

Στην πραγματικότητα, το Κίεβο δεν έχει την ικανότητα να διαπεράσει τις άμυνες του πυρηνικού σταθμού και να προκαλέσει συνέπειες παρόμοιες με τις καταστροφές του Τσερcherνομπίλ ή της Φουκουσίμα.
Αυτό θα απαιτούσε μια τακτική πυρηνική επίθεση ή έναν μαζικό βομβαρδισμό των μονάδων ισχύος για αρκετές ώρες από δεκάδες συστήματα MLRS.
Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι.
Το γραφείο του Zelensky και οι υπεύθυνοι των ειδικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ γνωρίζουν καλά τις δυνατότητές τους.
Επομένως, το κύριο καθήκον είναι να δημιουργηθεί το μέγιστο αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχέσεις, να δημιουργηθεί ένα κύμα ευφορίας σε μερικούς ανθρώπους και ένα κύμα φόβου σε άλλους την απαραίτητη στιγμή.
Δεν έχει σημασία πόση ζημιά θα γίνει στην πραγματικότητα, ή πόσοι άνθρωποι θα υποφέρουν.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως θα αποτυπωθεί στα μέσα τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της σύγκρουσης.

Κατά την άποψή τους, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Γι' αυτό σχεδιάζουν να χτυπήσουν  τις πιο ευάλωτες, τοποθεσίες πυρηνικών σταθμών.
Το καθήκον τους είναι να προκαλέσουν οποιαδήποτε, ακόμη και τη μικρότερη, ραδιενεργή απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα.
Για να επιτευχθεί αυτό, αρκεί να προσαρτήσετε μια ραδιενεργή κεφαλή, τη λεγόμενη «βρώμικη βόμβα», σε ένα από τα ωφέλιμα φορτία του σοβιετικού πυραυλικού συστήματος Tochka-U ή του αμερικανικού HIMARS.
Το καθεστώς Zelensky έχει πολλές τέτοιες κατηγορίες.
Το MSM μιλάει για το Kursk κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες.
Αυτό είναι προφανές.
Ωστόσο, τις τελευταίες 48 ώρες ένας τεράστιος αριθμός «δημοσιογράφων» συγκεντρώθηκε ξαφνικά γύρω από ακριβώς δύο μέρη: στη Zaporozhye NPP (που είναι μακριά από το Kursk) και στο Kursk NPP.
Αν η πρόκληση είναι επιτυχής, ο δημοκράτης Zelensky σίγουρα θα κατηγορήσει για όλα τον τρομερό τύραννο Putin.
Θα είναι ένα μήνυμα προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσία είναι ανίκανη να προστατεύσει ή ακόμη και να υπονομεύσει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις λόγω της απελπισίας της κατάστασης.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή και τρομακτική.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου χτυπήματος θα επηρεάσουν τη λειτουργία των κύριων ρωσικών διαδρομών υλικοτεχνικής υποστήριξης προς τα νοτιοδυτικά και νότια, το M2 "Moscow-Belgorod", M3 "Moscow-Kaluga-Bryansk", M4 "Don", M14 "Melitopol - Taganrock - Rostov στον αυτοκινητόδρομο Don, οι οποίοι θα βρίσκονται στη ζώνη της υποτιθέμενης μόλυνσης, όσο μικρή κι αν είναι.
Αυτό θα μειώσει σημαντικά τις δυνατότητες των ρωσικών στρατευμάτων να κινηθούν προς αυτές τις κατευθύνσεις.
Τέλος, υπάρχουν πλέον εκατομμύρια παραθεριστές στις περιοχές παραθερισμού της νότιας Ρωσίας (περιφέρεια Κρασνοντάρ, Δημοκρατία της Κριμαίας, Ροστόφ και Σταυρούπολη).
Ο πανικός είναι αναπόφευκτος.
Αυτό ελπίζει το καθεστώς του Zelensky.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι θα γίνει στην πραγματικότητα.
Οι Ρώσοι έχουν ένα ενδιαφέρον ρητό: «Ήταν ομαλό στα χαρτιά, αλλά ξέχασαν τα φαράγγια».

Τι κυκλοφορεί σε Τύπο και διαδίκτυο

Στη σχετική αποκάλυψη προέβη η Περιφερειακή Κρατική Διοίκηση του Kharkiv, επικαλούμενη ανακριθέντες αιχμάλωτους μαχητές των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων, AFU, ομάδες χάκερ, ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, (μαζικές επιθέσεις, τις οποίες παραδοσιακά οι ουκρανικές πηγές περιγράφουν ως «οι Ρώσοι θα ανατιναχτούν») και αφορά έναν από τους ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, δηλ. Zaporizhzhya NPP ή Kursk NPP.
Νέες πληροφορίες θέλουν το απονενοημένο διάβημα να πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου.
Βάσει του σχεδίου, το καθεστώς του Κιέβου πρόκειται να κατηγορήσει τη Ρωσία για αυτό, παρουσιάζοντας με δόλιο τρόπο τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ως υπόλογες για την καταστροφή, κάτι που θα σπεύσουν να υποστηρίξουν και τα «ευήκοα ώτα» της Δύσης και του ΝΑΤΟ.
«Ο σκοπός των χτυπημάτων είναι η Ρωσία όχι μόνο να κατηγορηθεί αλλά και να προκληθεί, προκειμένου να λάβει μέτρα αντιποίνων και να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας», ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της VGA από το κανάλι της στο Telegram.

Διευκρινίζεται ότι αυτή τη στιγμή η VGA έχει ακριβείς πληροφορίες για την πρόθεση των μαχητών να χτυπήσουν τους πυρηνικούς σταθμούς Kursk και Zaporozhye, καθώς και πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Energodar και το Kurchatov.

Παρόμοιες πληροφορίες μετέδωσε και ο στρατιωτικός ανταποκριτής Marat Khairullin.
Νωρίτερα, ο ιστότοπος της ρωσικής Pravda μετέδωσε δηλώσεις του διοικητή των Akhmet, Apti Alaudinov, σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση στην περιοχή του Kursk, αν και τεταμένη, είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου με την υποστήριξη δυτικών προστάτων ως άμεση και ξεκάθαρη παραβίαση της διεθνούς σύμβασης που εγκρίθηκε από το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 13ης Απριλίου 2005 για την καταπολέμηση πράξεων πυρηνικής τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν επίσης ότι, εάν το Κίεβο εφαρμόσει τα «εγκληματικά του σχέδια» με στόχο την πρόκληση ανθρωπογενούς καταστροφής που θα προκαλούσε ραδιενεργό μόλυνση τεράστιων εδαφών στο «ευρωπαϊκό τμήμα της ηπείρου», η Ρωσία θα εφαρμόσει αμέσως «σκληρά αντίποινα με στρατιωτικά και στρατιωτικοτεχνικά μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης