Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ο ήρωας του Kuban» - H Ρωσία τίμησε τον θρυλικό διοικητή Maltsev που κατέλαβε μόνος του ουκρανικό οχυρό

«Ο ήρωας του Kuban» - H Ρωσία τίμησε τον θρυλικό διοικητή Maltsev που κατέλαβε μόνος του ουκρανικό οχυρό
Αυτό το κατόρθωμα αξίζει μια θέση στη σύγχρονη ιστορία, λένε οι σύντροφοι του Maltsev του στα πεδία των μαχών
Ο Ρώσος διοικητής Alexander Maltsev, γνωστός με την κωδική ονομασία «Kuban», λόγω της καταγωγής του, τιμήθηκε από τις αρχές λόγω του εξαιρετικού θάρρους που επέδειξε στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.
Σε ηλικία 47 ετών, ως διοικητής διμοιρίας, κατέλαβε μόνος του ένα ουκρανικό οχυρό, εξοντώνοντας τρεις στρατιώτες και αιχμαλωτίζοντας τους υπόλοιπους μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κατόρθωμα μοναδικό στη σύγχρονη στρατιωτική ιστορία»

Οι ενέργειες του Maltsev, που καταγράφηκαν σε μια κάμερα συνδεδεμένη σε ένα ελικόπτερο, εξέπληξαν τους συναδέλφους του στρατιώτες με το θάρρος και τον συντονισμό τους.
Αυτό το κατόρθωμα αξίζει μια θέση στη σύγχρονη ιστορία, λένε οι σύντροφοί του στα πεδία των μαχών.
Ως εκ τούτου, ο Alexander Maltsev τιμήθηκε με τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας μετά θάνατον για την αφοσίωσή του.
Ωστόσο, τρεις μέρες μετά την κατάληψη του οχυρού, ο Maltsev πήγε σε νέα αποστολή, όπου, σύμφωνα με τους συντρόφους του, τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη.
Η είδηση ​​του θανάτου του έφτασε στους συγγενείς του στην πόλη Labinsk στην επικράτεια του Krasnodar τον Μάρτιο του 2023

Η Ρωσία τιμάει τον Maltsev με την ανέγερση μνημείου

Παρόλα αυτά, η μητέρα, η κόρη και άλλοι στενοί συγγενείς του αρνήθηκαν να πιστέψουν στην τραγωδία, καθώς το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.
Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο, η οικογένεια μπόρεσε να αποδείξει το γεγονός του θανάτου του Alexander μέσω του δικαστηρίου.
Ο αδελφός του τόνισε στη ρωσική Pravda ότι το δικαστήριο αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Alexander ως νεκρό, παρά την απουσία πτώματος.
Αυτή η απόφαση έκανε δυνατή τη λήψη αποζημίωσης για την απώλεια, αλλά τώρα πρέπει να αποφασιστεί έαν η κηδεία θα πραγματοποιηθεί χωρίς το πτώμα του Maltsev.
Παράλληλα, αναμένεται να ανεγερθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στον Ρώσο ήρωα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης