Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Νόμιμοι στόχοι οι αγωγοί Nord Stream – Σκοπός ήταν να σταματήσει η διανομή αερίου από την Ρωσία

Σοκάρει ο Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Νόμιμοι στόχοι οι αγωγοί Nord Stream – Σκοπός ήταν να σταματήσει η διανομή αερίου από την Ρωσία

Ο Τσέχος πρόεδρος χαρακτηρίζει τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream νόμιμους στόχους

Ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel χαρακτήρισε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που εκτείνονται από τη Ρωσία προς την Ευρώπη «νόμιμους στρατηγικούς στόχους».
Το είπε στο podcast PoliTalk για το Novinek.cz.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το έχει ήδη συγκρίνει με «απαγορευμένους διεθνείς τρομοκρατικούς πυρήνες».
Η τσεχική πλευρά δεν έχει απαντήσει στη δήλωση της Ρωσίδας αξιωματούχου.
Ο Petr Pavel είπε τα εξής σχετικά με τους αγωγούς φυσικού αερίου που πηγαίνουν στη Γερμανία:
«Και οι αγωγοί (όπως ο Nord Stream) είναι στρατηγικός στόχος.
Εάν η επίθεση είχε στόχο να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη και χρημάτων στη Ρωσία, τότε, λέω υπό όρους, θα ήταν νόμιμος στόχος».
Πρόσθεσε ότι δεν είχε πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκεται η Ουκρανία.

Truby-pered-montazhem-v-gazoprovid-Pivnichnyj-potik-1_1.jpg

Στις 15 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο κατηγορώντας την Ουκρανία για συμμετοχή στην ανατίναξη τριών διακλαδώσεων του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το σχέδιο αναπτύχθηκε το 2014 με τη συμμετοχή ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και δυτικών εμπειρογνωμόνων μετά την κατοχή της Κριμαίας και την έναρξη της επιθετικότητας στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης