Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Προβάδισμα Trump (49%) έναντι Harris (46%) - Βυζάντιο οι Δημοκρατικοί, καταλύτης ο Kennedy

Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Προβάδισμα Trump (49%) έναντι Harris (46%) - Βυζάντιο οι Δημοκρατικοί, καταλύτης ο Kennedy
Σκληρό ντέρμπι οι εκλογές, αλλά ο Trump παραμένει μπροστά στις πολιτείες-κλειδιά
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump προηγείται της Αντιπροέδρου Kamala Harris με τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε νέα εθνική δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, της εταιρείας που προέβλεψε σωστά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναετρήσεις στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Rasmussen, ο Donald Trump προηγείται καταγράφοντας 49% έναντι 46% της Kamala Harris

dsdd.JPG

Βέβαια, η νέα σφυγμομέτρηση αποτυπώνει μια μικρή άνοδο για τη Harris, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στο 45% έναντι του 49% του Trump στη δημοσκόπηση της Rasmussen.
Όταν προστίθενται στην εξίσωση υποψήφιοι τρίτων κομμάτων ή ανεξάρτητοι, ο Trump διατηρει το προβάδισμα με 47% έναντι 45% της Harris.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr. συγκέντρωσε 4%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συγκέντρωσαν 1% ή λιγότερο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Robert F. Kennedy Jr. αποσύρθηκε την προεκλογική του εκστρατεία και έδωσε στήριξη στον Trump, κίνηση που θεωρείται ευρέως ότι θα ευνοήσει τον πρώην πρόεδρο.
Τα ευρήματα της Rasmussen διαφέρουν από τις τελευταίες εθνικές δημοσκοπήσεις, καθώς τα αποτελέσματά της συχνά έρχονται σε διάσταση με άλλους κορυφαίους δημοσκόπους.
Στις εκλογές του 2016, η Rasmussen ήταν από τις πιο ακριβείς εταιρείες δημοσκοπήσεων σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το τελευταίο συγκεντρωτικό αποτελέσμα της RealClearPolitics για έναν αγώνα με πέντε υποψηφίους, η Harris έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του πρώην προέδρου.
Σε περίπτωση που η αναμέτρηση περιοριστεί σε δύο υποψηφίους, το προβάδισμά της μειώνεται σε 1,5 μονάδα.
Η δημοσκόπηση της Rasmussen, που διενεργήθηκε μεταξύ 15 και 21 Αυγούστου σε δείγμα 1.893 πιθανών ψηφοφόρων, έχει περιθώριο σφάλματος ±3 ποσοστιαίες μονάδες.

Σκληρό ντέρμπι οι εκλογές, αλλά ο Trump παραμένει μπροστά στις πολιτείες - κλειδιά

Ο Trump κυριαρχούσε εδώ και καιρό στις εθνικές δημοσκοπήσεις της RealClearPolitics όταν ο Πρόεδρος Biden ήταν επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος.
Με την ανάληψη της ηγεσίας από τη Harris, η εικόνα άλλαξε γρήγορα, με την αντιπρόεδρο να περνά μπροστά σε ορισμένες εθνικές δημοσκοπήσεις.
Οι δημοσκοπήσεις σε πολιτείες-κλειδιά προμηνύουν σκληρό ντέρμπι μεταξύ των δύο, με τα αποτελέσματα να ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων που διενεργεί την έρευνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του RealClearPolitics για τις πολιτείες-κλειδιά, ο Trump προβλέπεται να κερδίσει 287 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 251 της Harris, κερδίζοντας όλες τις σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες εκτός από το Ουισκόνσιν.
Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό της ως «αουτσάιντερ» σε αυτή την προεκλογική μάχη, υπογραμμίζοντας την αργοπορημένη της ανάδειξη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και προσπαθώντας να διατηρήσει τους Δημοκρατικούς σε εγρήγορση.
«Πρέπει να είναι το αουτσάιντερ γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά», σχολίασε πρόσφατα ο Trump στην εφημερίδα The Post.
«Η δουλειά που έκανε ήταν ντροπή, και τώρα σκέφτεται να είναι υποψήφια για πρόεδρος», συμπλήρωσε.

Βυζάντιο οι Δημοκρατικοί λόγω Ισραήλ - Σενάρια διάσπασης

Η πιθανότητα διάσπασης του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνεται λόγω της θέσης της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris για το Ισραήλ και τον βάρβαρο πόλεμο που εξαπολύει η κυβέρνηση Netanyahu στη Γάζα, αποκαλύπτει το αμερικανικό ειδησεογραφικό portal Axios.
«Πίσω από τη φαινομενικά πειστική επίδειξη ενότητας του Δημοκρατικού Κόμματος, μια σιωπηλή μάχη εξελίσσεται στο Σικάγο για τη θέση της Αντιπροέδρου Kamala Harris» αναφέρει το άρθρο.
Σημειώνεται ότι ανώτατα στελέχη των Δημοκρατικών με μεγάλη επιρροή και η ίδια η Harris έχουν διαφορετικές θέσεις σε αρκετά δύσκολα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων για τη μετανάστευση και την αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ.
Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει αλλάξει σημαντικά τη θέση της τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη, τα όπλα και την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς και την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ανώτατου Δικαστηρίου.

O Kennedy ματαιώνει την καμπάνια του και στηρίζει Trump «για την ελευθερία του λόγου και τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Τη ματαίωση της καμπάνιας του για την προεδρία των ΗΠΑ και τη στήριξή του στον υποψήφιο Ρεπουμπλικανό Donald Trump ανακοίνωσε κι επίσημα ο Robert Kennedy Jr το βράδυ της Παρασκευής 23/8.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Kennedy, ο οποίος είχε αρχικά κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, οι λόγοι για τους οποίους δίνει τη στήριξή του στον Trump είναι «η ελευθερία του λόγου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πόλεμος στα παιδιά μας».

Η εκστρατεία μου ματαιώνεται, δεν τερματίζεται

Μετέπειτα ο Kennedy Jr τόνισε ότι το όνομά του θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια πολλών πολιτειών, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, διευκρινίζοντας ότι η εκστρατεία του τερματίζεται, αλλά ματαιώνεται.
«Θέλω να ξέρουν όλοι ότι δεν τερματίζω την εκστρατεία μου. Απλώς την αναστέλλω - δεν το τελειώνω», εξήγησε.
«Το όνομά μου θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες. Εάν ζείτε σε μια μπλε πολιτεία, μπορείτε να με ψηφίσετε χωρίς να βλάψετε ή να βοηθήσετε τον πρόεδρο Trump ή τον αντιπρόεδρο Haris», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας: «Σε περίπου 10 πολιτείες πεδίου μάχης, όπου η παρουσία μου στέκεται ως εμπόδιο, θα αφαιρέσω το όνομά μου και έχω ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και προτρέπω τους ψηφοφόρους να μην με ψηφίσουν».

Οι Δημοκρατικοί ανέφεραν το όνομα Trump 147 φορές στο συνέδριό τους - Τον μισούν πραγματικά

«Εκεί στο Σικάγο [εκεί διεξάγεται το συνέδριο των Δημοκρατικών], μια σειρά από Δημοκρατικούς ομιλητές ανέφεραν τον Donald Trump 147 φορές μόλις την πρώτη μέρα», τόνισε ο Kennedy καταφερόμενος κατά του κόμματος του πατέρα και του θείου του.
«Ποιος χρειάζεται μια πολιτική όταν έχεις να μισείς τον Trump.. Αντίθετα, στο συνέδριο του RNC, ο πρόεδρος Biden αναφέρθηκε μόνο δύο φορές σε τέσσερις ημέρες… Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι πώς το Δημοκρατικό Κόμμα διεξάγει τις εσωτερικές του υποθέσεις ή διευθύνει τους υποψηφίους του, πόσο μάλλον… καταφεύγει στη λογοκρισία και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τον οπλισμό του τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης