Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 60.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη - Στα 39 δισ. ευρώ η βοήθεια της ΕΕ

Πάνω από 60.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη  - Στα 39 δισ. ευρώ η βοήθεια της ΕΕ
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην ΕΕ, Vsevolod Chentsov ότι το Κίεβο αναμένει να επεκτείνει τη συνεργασία με την ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας
Περίπου 60.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Αποστολής Στρατιωτικής Βοήθειας για την υποστήριξη του Κιέβου (EUMAM Ukraine) από τον Φεβρουάριο του 2022, ανέφερε ο ιστότοπος Euractiv επικαλούμενος σχετικές εκτιμήσεις.
Εν τω μεταξύ, η στρατιωτική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία ξεπέρασε τα 39 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε ο ιστότοπος.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην ΕΕ, Vsevolod Chentsov ότι το Κίεβο αναμένει να επεκτείνει τη συνεργασία με την ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επανεκλογή της Ursula von der Leyen ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Roberta Metsola ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς και οι δύο έδωσαν σταθερά προτεραιότητα στην υποστήριξη της Ουκρανίας».
Εκτός από τη στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη, το Κίεβο ελπίζει ότι οι ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ θα συνεχίσουν να προχωρούν, πρόσθεσε.
Η αποστολή EUMAM Ukraine ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται τακτικά σύμφωνα με τα πρότυπα των ενόπλων δυνάμεων των χωρών της ΕΕ, με τις κύριες βάσεις εκπαίδευσης να βρίσκονται στη Γερμανία και την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης