Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νεκρός στη Συρία μετά από βομβαρδισμό ο ηγέτης της οργάνωσης Hurras al-Din, προσκείμενης στην Al Qaeda

ΗΠΑ: Νεκρός στη Συρία μετά από βομβαρδισμό ο ηγέτης της οργάνωσης Hurras al-Din, προσκείμενης στην Al Qaeda
Ο Abu-’Abd al-Rahman al-Makki ήταν «υψηλόβαθμος ηγέτης» της αρμόδιος για «τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία»
Νεκρός είναι ηγέτης της οργάνωσης Hurras al-Din, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην Al Qaeda, έπειτα από «στοχευμένο» αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για τον Abu-’Abd al-Rahman al-Makki , όπως ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X το μεικτό διοικητήριο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία του βομβαρδισμού.
Η οργάνωση Hurras al-Din «συνδέεται με την δύναμη της Al Qaeda στη Συρία» κqι ενστερνίζεται τον σκοπό της να διαπράξει «επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων», ανέφερε η CENTCOM.
usa_7.JPG

Ο Abu-’Abd al-Rahman al-Makki ήταν «υψηλόβαθμος ηγέτης» της αρμόδιος για «τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία», κατά την ίδια πηγή.
Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προηγουμένως ανέφερε ότι πλήγμα drone εναντίον μοτοσικλέτας σε νότιο τομέα της επαρχίας Ιντλίμπ σκότωσε τον άνδρα, που κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση ήταν σαουδάραβας υπήκοος.
Σημειώνεται ότι στη Συρία παραμένουν ανεπτυγμένα σχεδόν 900 μέλη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού με αποστολή να αποτρέψει την ανασύνταξη και εκ νέου ισχυροποίηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης