Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Επιτεθήκαμε στο Kursk για να αποτρέψουμε επίθεση των Ρώσων στην πόλη Sumy

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Επιτεθήκαμε στο Kursk για να αποτρέψουμε επίθεση των Ρώσων στην πόλη Sumy
Oι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια καταστροφική επίθεση στην περιφέρεια Kursk έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σχολίασε ορισμένους από τους στόχους της ουκρανικής επιχείρησης στην περιφέρεια Kursk.
Ο Zelensky χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk ως μια επίθεση που εμπόδισε επιτυχώς τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρήσουν να περικυκλώσουν την πόλη Sumy θα χτυπούσαν όλη την περιφέρεια Sumy.
Μια ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy πιθανότατα θα ήταν μέρος της συνεχιζόμενης ρωσικής προσπάθειας σε όλο το θέατρο να επεκταθούν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου για να πιέσουν την ήδη αποδυναμωμένη ουκρανική άμυνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκτρέψουν και να διορθώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ξεκινώντας μια επιθετική επιχείρηση στην Περιφέρεια Kharkiv στις 10 Μαΐου διατηρώντας τον υπάρχοντα ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός μπορεί να είχε εκτιμήσει ότι το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στην Περιφέρεια Sumy.
Μια ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να διατηρήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, θα ανάγκαζε τον ουκρανικό στρατό να αμυνθεί σε έναν επιπλέον τομέα της πρώτης γραμμής και θα μπορούσε να αναγκάσει την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να επανεκτιμήσει την αμυντική τους προτεραιότητα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια καταστροφική επίθεση στην περιφέρεια Kursk έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης