Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μη επανδρωμένο αεροσκάφος οι ΗΠΑ σκότωσαν ανώτερο ηγέτη της Al Qaeda στη Συρία

Με μη επανδρωμένο αεροσκάφος οι ΗΠΑ σκότωσαν ανώτερο ηγέτη της Al Qaeda στη Συρία
Ο Al-Makki οδηγούσε μια μοτοσικλέτα όταν σκοτώθηκε από χτύπημα ακριβείας, τερματίζοντας τον μακροχρόνιο ρόλο του στα τζιχαντιστικά δίκτυα της περιοχής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Επιδρομή αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκότωσε έναν ανώτερο ηγέτη της Hurras al-Din, μιας ομάδας ευθυγραμμισμένης με την Al Qaeda στη Συρία, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χτύπημα στόχευε τον Abu-'Abd al-Rahman al-Makki, μια εξέχουσα προσωπικότητα στο Συμβούλιο Shura της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στην Συρία.
Η Hurras al-Din είναι μια δύναμη που εδρεύει στη Συρία, ευθυγραμμισμένη με την Al Qaeda και συμμερίζεται τον στόχο της τρομοκρατικής ομάδας να επιτεθεί σε αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα, ανέφερε η CENTCOM.
Ο Al-Makki οδηγούσε μια μοτοσικλέτα όταν σκοτώθηκε από χτύπημα ακριβείας, τερματίζοντας τον μακροχρόνιο ρόλο του στα τζιχαντιστικά δίκτυα της περιοχής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η επιχείρηση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των ΗΠΑ για την εξάλειψη των απειλών που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα εκείνες που ευθυγραμμίζονται με την Al Qaeda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης