Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν θέλει να επιτεθεί… και ζήτησε από τη Λευκορωσία να αποσύρει τα στρατεύματα της από το Gomel στα σύνορα

Η Ουκρανία δεν θέλει να επιτεθεί… και ζήτησε από τη Λευκορωσία να αποσύρει τα στρατεύματα της από το Gomel στα σύνορα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να προβεί σε εχθρικές ενέργειες και κάλεσε τη γειτονική δημοκρατία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα «σε απόσταση που υπερβαίνει το εύρος των συστημάτων πυρός που διαθέτει η Λευκορωσία»
Το Ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, κάλεσε τη Λευκορωσία να αποσύρει τον στρατό της από τα σύνορα.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, επικαλούμενο πληροφορίες, η Λευκορωσία «συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό προσωπικού, ιδίως Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, στην περιοχή Gomel, κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας».
Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να προβεί σε εχθρικές ενέργειες και κάλεσε τη γειτονική δημοκρατία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα «σε απόσταση που υπερβαίνει το εύρος των συστημάτων πυρός που διαθέτει η Λευκορωσία».
Στις 9 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανέφερε ότι περίπου 10 επιθετικά drones είχαν παραβιάσει τα σύνορα της Λευκορωσίας από την Ουκρανία. Αρκετοί στόχοι καταρρίφθηκαν, τα υπόλοιπα UAV «παραδόθηκαν» στην Ρωσία , αφού οι δύο χώρες έχουν κοινό σύστημα αεράμυνας.
Ο Alexander Lukashenko πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα υπόλοιπα drones καταστράφηκαν.
Ο Λευκορώσος ηγέτης το χαρακτήρισε πρόκληση, σημειώνοντας ότι δεν θα μείνει αναπάντητο.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Alexander Volfovich είπε ότι η Λευκορωσία τον Αύγουστο εντόπισε έξι περιπτώσεις αναγνώρισης της επικράτειάς του από drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την άποψη αυτή, ο Alexander Lukashenko έδωσε οδηγίες για την ενίσχυση των στρατευμάτων στις τακτικές κατευθύνσεις Gomel και Mozyr στα νότια, όπου συνορεύει με την Ουκρανία.
Ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι μια ομάδα στρατευμάτων ήταν ήδη σε θέση και έτοιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλήσεις από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης