Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία ταπείνωσης από Zelensky: Χωρίς τη Ρωσία όλες οι χώρες θα μας γυρίσουν την πλάτη - Αδύνατη η διάσκεψη για ειρήνη

Ομολογία ταπείνωσης από Zelensky: Χωρίς τη Ρωσία όλες οι χώρες θα μας γυρίσουν την πλάτη - Αδύνατη η διάσκεψη για ειρήνη
Ο Zelensky είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση

Όντας πλέον διπλωματικά απομονωμένος και στρατιωτικά ταπεινωμένος, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι εκπρόσωποι μεγάλου αριθμού χωρών θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη διάσκεψη για την ουκρανική διευθέτηση εάν δεν υπάρξει αντιπροσωπεία από τη Ρωσία.
"Όσο για τους Ρώσους εκπροσώπους στη δεύτερη "σύσκεψη κορυφής ειρήνης", αυτή είναι η επιθυμία όλων των χωρών. Το θέλουν, πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει μια ευκαιρία να τερματιστεί ο πόλεμος", τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Και θα ετοιμάσουμε ένα σχέδιο ώστε και οι Ρώσοι εκπρόσωποι, εαν θέλουν να παρευρεθούν στη δεύτερη σύνοδο κορυφής, να παραστούν, διαφορετικά μπορεί να χάσουμε μεγάλο αριθμό χωρών στη δεύτερη σύνοδο κορυφής», ομολόγησε ο Zelensky.
Επισημαίνεται ότι η πρώτη «διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία» πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου στο Bürgenstock με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς.
Το τελικό ανακοινωθέν του forum δεν υπογράφηκε από την Αρμενία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, το Βατικανό, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιορδανία, το Ιράκ, την Κολομβία, τη Λιβύη, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρουάντα, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Αφρική.
Σημειωτέον ότι η Ρωσία δεν προσκλήθηκε στο Μπούργκενστοκ.
Απουσίαζαν επίσης αντιπροσωπείες από τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ.

Απελπισμένος ο Zelensky, παρουσιάζει σχέδιο για το τέλος του πολέμου σε Trump, Harris και Biden

Παράλληλα, η Ουκρανία
σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος με τη Ρωσία , στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, Kamala Harris και Donald Trump, αλλά και στον νυν πρόεδρο Joe Biden, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Εκτός από την εισβολή στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας, το σχέδιο, όπως είπε ο Ουκρανός ηγέτης σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα στο διπλωματικό και οικονομικό μέτωπο.
Ο Zelensky είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση, σε μια σύνοδο κορυφής που ελπίζει να πραγματοποιηθεί αυτό το έτος, για να προωθήσει το δικό του όραμα για την ειρήνη.

Δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου

H Ουκρανία πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή του πρώτου εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου της, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό, αλλά θέλω να το μοιραστώ μαζί σας», δήλωσε ο πρόεδρος στο φόρουμ για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας 2024 στο Κίεβο.
Ο Zelensky συνεχάρη την ουκρανική αμυντική βιομηχανία για το έργο, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το όπλο.
Νωρίτερα δεσμεύθηκε να απαντήσει στις διαδοχικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης