Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Ενέργειας Ουκρανίας: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο χειμώνα στην ιστορία, τρομερές οι καταστροφές στο ενεργειακό δίκτυο

Υπουργείο Ενέργειας Ουκρανίας: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο χειμώνα στην ιστορία, τρομερές οι καταστροφές στο ενεργειακό δίκτυο
Ο Galushchenko κάλεσε τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για πιθανές διακοπές ρεύματος και να αγοράσει γεννήτριες
Η Ουκρανία βρίσκεται ίσως στα πρόθυρα του πιο δύσκολου χειμώνα στην ιστορία της, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Galushchenko σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι ο ερχόμενος χειμώνας για το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα θα είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο.
Σημείωσε ότι οι αρχές θα πρέπει να αποκαταστήσουν όλες τις κατεστραμμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις και, ταυτόχρονα, να παρέχουν προστασία με συστήματα αεράμυνας που έχουν λάβει από δυτικές χώρες.
Όπως δήλωσε η Ukrenergo, το μέγεθος των ζημιών στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά μεγάλο, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και οι υποσταθμοί λειτουργούν στο όριο της χωρητικότητας.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Vladimir Kudritsky, προειδοποίησε ότι θα υπήρχαν περιοδικές ελλείψεις στο ενεργειακό σύστημα.
Ο Galushchenko κάλεσε τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για πιθανές διακοπές ρεύματος και να αγοράσει γεννήτριες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης