Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφαία εταιρεία κατασκευής drones στην Τσεχία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ – Ουκρανία και Μέση Ανατολή συμβάλλουν στην… παραγωγή

Κορυφαία εταιρεία κατασκευής drones στην Τσεχία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ – Ουκρανία και Μέση Ανατολή συμβάλλουν στην… παραγωγή

Ζαλίζουν τα ποσά που κέρδισε η εταιρεία παραγωγής drones

Σχετικά Άρθρα
Η Primoco UAV SE, κορυφαία κατασκευάστρια στρατιωτικών drone στην Τσεχία, ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ εξαμήνου λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης και των αυξημένων αμυντικών δαπανών.
Η εταιρεία με έδρα την Πράγα έχει κεφαλαιοποιήσει τις αυξημένες δαπάνες ασφαλείας που τροφοδοτούνται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις παγκοσμίως.
Η Primoco, η οποία εντάχθηκε στο κύριο χρηματιστήριο της Πράγας νωρίτερα φέτος, ειδικεύεται σε μεσαίου μεγέθους μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που χρησιμοποιούνται κυρίως για αναγνώριση μάχης και παρακολούθηση συνόρων.
Τα καθαρά κέρδη για τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 81% σε ετήσια βάση στα 121 εκατομμύρια CZK (4,8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 128% στα 157 εκατομμύρια CZK (6,3 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε η εταιρεία.
Η εταιρεία αναμένει να εξασφαλίσει παραγγελίες για 60 UAV αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου CZK (40 εκατομμύρια ευρώ) φέτος, από 33 παραγγελίες πέρυσι.
Η Primoco επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια επέκτασής της, με επένδυση 750 εκατομμυρίων CZK (30 εκατομμύρια ευρώ) σε μια νέα εγκατάσταση με στόχο τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας έως το 2027.
Τα σχέδια απαιτούν ένα νέο κέντρο παραγωγής, εξυπηρέτησης και εκπαίδευσης στο Πίσεκ της νότιας Βοημίας όπου αγόρασε 303.000 τετραγωνικά μέτρα γης έναντι 125 εκατ. CZK (5 εκατ. ευρώ) από ίδιους πόρους.
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την τεκμηρίωση του έργου και άλλα έγγραφα για την υποβολή αίτησης για οικοδομική άδεια, στην οποία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 6 εκατομμύρια CZK (240.000 €).
Η νέα εγκατάσταση θα επιτρέψει την αύξηση της παραγωγής από τα σημερινά 100 drones ετησίως σε 250.
Η κατασκευή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης