Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το Telegram για να υποκινήσουν διαμαρτυρίες κατά ανεπιθύμητων καθεστώτων

tags :
Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το Telegram για να υποκινήσουν διαμαρτυρίες κατά ανεπιθύμητων καθεστώτων
Αποκαλύψεις για τη δράση των ΗΠΑ σχετικά με το Telegram
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα Telegram για να για να υποκινήσουν διαμαρτυρίες κατά ανεπιθύμητων καθεστώτων, αποκάλυψε ο Mike Benz, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Το Telegram είναι αυτό το πολύ ισχυρό όχημα για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ώστε να μπορεί να κινητοποιεί διαμαρτυρίες», δήλωσε σε συνέντευξή του στον αμερικανό δημοσιογράφο Taker Carlson, η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα Χ του τελευταίου.
Σύμφωνα με τον Benz, χάρη στο Telegram, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να χρηματοδοτεί «πολιτικές ομάδες ή πολιτικούς αντιφρονούντες, να φέρνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο πλευρό τους με σχετική ατιμωρησία».
Ο Durov, ένα από τα πιο επιδραστικά τεχνολογικά είδωλα στον κόσμο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget του Παρισιού αργά στις 24 Αυγούστου.
Την Τετάρτη, δικαστήριο του Παρισιού του απήγγειλε κατηγορίες για έξι από τα 12 αδικήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα της πρωτεύουσας.
Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν άρνηση συνεργασίας με τις αρχές, συνέργεια σε διάδοση παιδικής πορνογραφίας, συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών και σε απάτη, που διαπράχθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης ομάδας.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης