Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πτώση του Pokrovsk θα αποτελέσει συντριπτική στρατηγική ήττα του Ουκρανικού στρατού και μεγάλη νίκη των Ρώσων

Η πτώση του Pokrovsk θα αποτελέσει συντριπτική στρατηγική ήττα του Ουκρανικού στρατού και μεγάλη νίκη των Ρώσων
Οι Ρώσοι κατάφεραν να διαρρήξουν άμυνες… προς το Selydove από τα βόρεια κατά μήκος της διαδρομής E50 Selydove-Karlivka, η οποία είναι σύμφωνη με τους πρόσφατους ρωσικούς ισχυρισμούς για προέλαση στο Selydove μέσω Mykhailivka (ακριβώς ανατολικά του Selydove)
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν σημαντική προέλαση νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο κέντρο του Memryk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πλήρως τον οικισμό. Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νοτιοανατολικά του Krasnyi Yar (επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk) κατά μήκος της οδού Artema (Vyshneva), η οποία εκτείνεται από το Krasnyi Yar στην Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει επίσης μέχρι τον ποταμό Zhuravka στο κέντρο του Hrodivka και έφτασαν στα νότια προάστια του Myrnohrad (ανατολικά του Pokrovsk) μέσω Krasnyi Yar και Mykolaivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν μέσα και κοντά στη Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι στοιχεία της 27ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια [CMD]] ) με την υποστήριξη της 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) πιέζουν κατά μήκος του σιδηροδρόμου στην ανατολική Novohrodivka.
Ρωσικές και ορισμένες ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα ανατολικά προάστια του Selydove (πιο νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχωρούν στην πόλη μετά τις αποσύρσεις της Ουκρανίας από ορισμένες θέσεις στο ανατολικό Selydove.
Οι Ρώσοι κατάφεραν να διαρρήξουν άμυνες… προς το Selydove από τα βόρεια κατά μήκος της διαδρομής E50 Selydove-Karlivka, η οποία είναι σύμφωνη με τους πρόσφατους ρωσικούς ισχυρισμούς για προέλαση στο Selydove μέσω Mykhailivka (ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε υψηλό ποσοστό ρωσικών επιθέσεων βορειοανατολικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 27 και 28 Αυγούστου και σημείωσε ότι πάνω από τις μισές ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην κατεύθυνση του v στις 28 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν κοντά στο Selydove και τη Novohrodivka.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov συνεχάρη τα ρωσικά συντάγματα μηχανοκίνητων τυφεκίων (27th Motorized Rifle Division, 2nd CAA, CMD) για τα πρόσφατα κέρδη τους νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Στοιχεία του ρωσικού τάγματος «Λευκών Λύκων» φέρεται να κατέλαβαν πρόσφατα την Komyshivka (περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης