Τελευταία Νέα
Διεθνή

150 δισ. δολάρια σε 1 χρόνο για τους μετανάστες πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες των ΗΠΑ – Οι Πολιτείες με μαύρες τρύπες στα ταμεία

150 δισ. δολάρια σε 1 χρόνο για τους μετανάστες πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες των ΗΠΑ – Οι Πολιτείες με μαύρες τρύπες στα ταμεία

Στη Μασαχουσέτη, οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες λένε ότι υπάρχει τρύπα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα κρατικά ταμεία

Σχετικά Άρθρα
Το 2023, περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ διατέθηκαν για κρατικές υπηρεσίες και υποστήριξη για να βοηθηθούν τα 20 εκατομμύρια παράνομοι στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδίας για τη Μεταρρύθμιση της Αμερικανικής Μετανάστευσης (FAIR).
Τα περισσότερα χρήματα βαρύνουν τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, όχι τις ομοσπονδιακές αρχές, αναφέρει η NY Post.
Στη Μασαχουσέτη, οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες λένε ότι υπάρχει τρύπα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα κρατικά ταμεία - και κατηγορούν την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς κυβέρνηση ότι αθόρυβα αφαιρεί φορολογικά δολάρια για να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.
Την Τρίτη, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας υπέβαλε αίτημα Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας απαιτώντας από την κυβερνήτη Maura Healey να απελευθερώσει τον πλήρη προϋπολογισμό της Μασαχουσέτης για τους μετανάστες και ισχυρίστηκε ότι το πραγματικό κόστος έχει κρυφτεί από το κοινό.
Σύμφωνα με το FAIR, το 2023, οι φορολογούμενοι της Μασαχουσέτης πλήρωσαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικές υπηρεσίες για παράνομους μετανάστες.
Στη Νέα Υόρκη, ο ελεγκτής εκτίμησε ότι η μεταναστευτική κρίση θα κοστίσει περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, ενώ οι φορολογούμενοι της Νέας Υόρκης θα είναι στο γάντζο για 3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Σύμφωνα με την Post, ενώ οι λογαριασμοί των δαπανών των μεταναστών των περισσότερων πολιτειών αφορούν κυρίως τη στέγαση και τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης, το FAIR εξέτασε το «πλήρες εύρος» των κρατικών υπηρεσιών - συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των ιατρικών εξόδων, της επιβολής του νόμου, του νομικού κόστους και της πρόνοιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης